|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Kłopoty z Tempra 1,6 |
Autor |
Wiadomość |
Kolaborus
witamy nowego
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 09-10-2005, 21:09 Kłopoty z Tempra 1,6
|
|
|
Witam jestem nowy niewiem czy w dobrym dziale to umieszczam.Kupiłem Tempre 1,6SW sx problem mam taki odpalać odpala ładnie ale podczas jazdy gdy wciskam jej gaz to tak jakby sie dusiła jakby ją coś hamowało potem zaskakuje i ciągnie i znów to samo coto moze byc? cały czas jeżdze Dieslami nieznam sie na benzynie ją kupiłem do pracy jeśli możecie pomóżcie.A i jeszcze coś brakuje mi kilka zeczy pod maską tz węża od kolektora ciepłego powietrza moze to lambda? i zauważyłem ze kopci rano nawet jak sie rozgrzeje płynu nieubywa bo podejżebnia padły na uszczelke pod głowicą ale jest oki.podpowiedzcie coś co posprawdzac?POzdro |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 09-10-2005, 21:29
|
|
|
Witam sasiada
Ja z okolic Słupcy - dokładniej koło Zagórowa mieszkam
A co do tematu. Napisz czy to gaznik, czy wtrysk. Pisales ze podejzewasz sonde lamba, tak wiec zakladam ze masz wtrysk. Jak wtrysk mozliwe ze masz uszkodzony - zuzyty czujnik przepustnicy. Problem dosyc powszedni w T/T. Poszukaj o tym na forum.
Po drugie czy to na benzynie sie dzieje czy na gazie?
Jak bys mial sonde labma uszkodzona, wykaze to na komputerze, tylko musisz jechac na badanie. Jak duzo Ci pali benzynki? Bo jak uszkodzona lambda=duze spalanie nawet do kilkudziesieciu litrow paliwa.
Kolaborus napisał/a: | A i jeszcze coś brakuje mi kilka zeczy pod maską tz węża od kolektora ciepłego powietrza |
Tym sie nie martw. Jak masz instalacje LPG to nawet lepiej jak tego elementu nie ma w ukladzie. A jesli masz benzynke, to lepiej jak by bylo. Szybciej silnik sie bedzie rozgrzewal zima. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|