|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Latająca klapa bagażnika. |
Autor |
Wiadomość |
D@wIdS
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 1362 Skąd: Jastrowie/ Złotów
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 18-10-2010, 19:17 Latająca klapa bagażnika.
|
|
|
Witam posiadam zestaw Pioneer (400w rms) podczas gdy sprzęt gra już na 75% mocy tylna klapa pracuje razem z basem i nie chodzi tutaj o rejestracje, ale o coś w jej środku, ponieważ jak przycisne ją w okolicach rejestracji to praktycznie nic nie słychać, oprócz czystego basu. Ma ktoś jakiś pomysł który element może wydawać ten nieprzyjemny dźwięk i jak temu zaradzić?? |
|
|
|
|
VEndriuV
Pomógł: 9 razy Wiek: 33 Dołączył: 18 Cze 2006 Posty: 737 Skąd: Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 18-10-2010, 19:40
|
|
|
ja bym stawiał na zamek, lub luzy które cięzko bedzie zniwelować to po prostu cięgna które idą od zamka, lecz ona muszą być dosc luźne by móc otworzyć bagażnik. |
|
|
|
|
D@wIdS
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 1362 Skąd: Jastrowie/ Złotów
|
Wysłany: 18-10-2010, 19:45
|
|
|
No w sumie to może być to tylko problem w tym co zrobić żeby to ustało... |
_________________ OPEL ASTRA BERTONE 2.0T
|
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 18-10-2010, 20:22
|
|
|
D@wIdS, Otwórz klapę i poruszaj nią w lewo i prawo. Jeżeli nie lata na zawiasach to zrób tak. Przy otwartej klapie stań przodem do bagażnika i popatrz na trzpień zamontowany przy krawędzi załadunkowej (nad zderzakiem). Masz tam 2 małe śruby. Poluzuj je i dobij młotkiem cały ten element do przodu, a potem zakręć śruby z powrotem. Miałem tak samo i tylko to mi pomogło |
|
|
D@wIdS
|
Wysłany: 18-10-2010, 20:43
|
|
|
Dobrze, spróbuje zrobić tak jak mówisz, ale to już nie dzisiaj:) Dam znać jaki efekt:) Oby to było to
** Dodano: 21-10-2010, 18:42 **
mrk69, Tak jak mówiłeś klapa już nie drży, jedynie wycieraczka Punkcik dla Ciebie, bo okazało się że to właśnie ona robiła tyle hałasu.
Mam jeszcze jedno pytanie. Jak można zniwelować drgania cięgien zamków?? |
_________________ OPEL ASTRA BERTONE 2.0T
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|