|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
PROBLEM Z TEMPRĄ 2.0 CIĄG DALSZY !! HELPP !! |
Autor |
Wiadomość |
Djmatisss
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 28-05-2007, 17:20 PROBLEM Z TEMPRĄ 2.0 CIĄG DALSZY !! HELPP !!
|
|
|
Witam ponownie... Autko wróciło od mechanika był źle ustawiony rozrząd... Teraz ładnie odpala i trzyma dobre obroty. 800 - 900 na gazie!! Jednak po dłuższej jeździe odkryłem coś niepokojącego... Na zimnym silniku autko chodzi bez zarzutów... jednak gdy tylko się rozgrzeje do temp. 70-80 stopni dzieją sie dziwne rzeczy.. a mianowicie podczas zmiany biegów na wyższe i redukcji na nizsze gdy tylko dodaje gazu autko szarpie. Ma coś takiego jakby zanik obrotów i widać to po zegarze ze przez tą chwilkę w której dzieje sie szarpnięcie obroty spadają i szybko powracają do normy... Qrcze jest to dziwne po podczas jazdy na jednym biegu dłuższy czas nawet na rozgrzanym silniku autko ładnie idzie a wystarczy tylko zwolnic i zrobic redukcje i dodać gazu i dzieje się własnie to co opisałem... jest to chwilowe ale wkurzające... MOŻE KTOŚ MIAŁ PODOBNY PRZYPADEK PROSZĘ O POMOC !! |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 28-05-2007, 17:22
|
|
|
mysle,że powinienes podjechac do regulacji gazu,powinno pomóc,po pewnie go zalewa |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 28-05-2007, 18:25
|
|
|
bardzo możliwe... jeśli tylko nie masz jakiegoś problemu z zapłonem, który ujawnia się przy 'puszczeniu' silnika (zasprzęglony nawet jak raz na ileś zapłonów przerwie to natychmiastowo zaskoczy) , to kwestia regulacji...
a dzieje się to tylko na LPG?
a jakie zachowanie jakbyś tak nagrzany silnik na postoju pogazował i puścił? zgaśnie? |
|
|
Djmatisss
|
Wysłany: 29-05-2007, 05:21
|
|
|
Słuchajcie ten mechanik co mi zakładał rozrząd powiedział że jest regulator zasyfiony... Może to jest problem... Ale dziwi mnie czemu na zimnym silniku nic sie nie dzieje... Jak tylko sie podgrzeje to widać co jakis czas na wskaźniku te straty obrotów no i jest to odczuwalne w jeździe... dzis zauważyłem że jest to spadek do obrotów 800-900 i powrót spowrotem do wysokich... Ale mówie dzieje się to bardzo szybko w przeciągu sekundy i wraca do normy. i jade dalej jade jade i po jakimś czasie znów ten objaw... |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 29-05-2007, 20:34
|
|
|
A reduktor od gazu w jakim stanie, jaki ma przebieg?
Tylko na LPG się tak dzieje? |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Djmatisss
|
Wysłany: 30-05-2007, 06:01
|
|
|
Tylko na LPG bo benzyna mi nie chodzi bo cos z pompką paliwową jest... Słuchaj no reduktor podobniez pordzewiały juz wiec troche przeszedł w srodku zasyfiony... Wiec moze od tego.. Bo swiece i przewody wymieniane... rozrząd dobrze juz ustawiony. sam nie wiem co mu teraz dolega ze tak sie zachowuje... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|