Wysłany: 19-11-2009, 18:43 Tutaj dodajemy linki do drastycznych filmów/zdjęć
Z racji tego, że niektóre osoby nie życzą sobie po kliknięciu w linka oglądać ludzi po wypadkach lub innych zdjęć filmów uznanych za drastyczne zakładam ten temat w którym WSZYSTKIE linki będą o tej tematyce. Także większość ludzi z forum już nie musi się pieklić że nie uprzedzacie co znajduje się w linkach.
Po części każdy chyba zdejmie nogę z gazu. Na niektórych tylko takie coś działa
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
Prosta droga. Zero ruchu. Nagle z daleka nadjeżdża pick-up marki Toyota. Na skrzyni i w kabinie pełno ludzi. Łącznie 12 osób z jednej rodziny. I nagle kierowca traci panowanie nad wozem...Wszystko przez dziurę w drodze. Samochodem zaczyna rzucać na lewo i prawo. W końcu wywraca się na jeden bok i koziołkuje. Po ludziach...Na miejscu ginie piętnastoletnia dziewczynka. Pozostało jedenaście osób trafia do szpitala. Mają połamane ręce i nogi, urazy kręgosłupa i wstrząsy mózgu.
Wypadek wydarzył się 18 kwietnia tego roku w Hondurasie.
Luczu, Widze ze zrobiłeś kącik? No to sobie zaszalejmy.Osobiście jestem za tym żeby każda osoba widziała wypadek,już nie mowie ze mozg koniecznie ma być na szybie ale wiele osób nie jest w stanie sobie uświadomić tego co morze się stać.Trzeba myśleć wielotorowo i uważać na każdego.Zasada ograniczonego zaufania.
_________________ Tempra 1,6 +gaz Kołobrzeg.ZMARŁA ZOSTAŁA PODPALONA!!!
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
Wysłany: 09-09-2010, 20:11
Paweł Łukaczyk, tak jest "kącik" utworzony prawie rok temu. to ten temat który Ci linkowałem w temacie z filmikami. ciesze się że wreszcie go znalazłeś
Luczu, takiej masakry jeszcze nie widziałem - nie do wiary!
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO
I jak by komuś mało było zrozumienia ze człowiek ze stalą nie ma szans:
http://video.google.com/v...659244036541548
Słuchajcie nie wiem czy słyszał ktoś o wypadku w Kołobrzegu u Mnie na przejedzie kolejowym w sezonie,zginał chłopak w wieku 13-14lat na własna odpowiedzialność i głupotę.Chciał sprawdzić czy będzie szybszy i na tej tez drodze również doszło do tragicznego wypadku z skutkiem śmiertelnym.Jak człowiek zobaczy co morze stracić zaczyna podchodzić inaczej do życia.
Któryś z kolegów miał bardzo mądry opis i ZACYTUJE SŁOWA TE : Kto szybko jedź tego wolno niosą!!!
** Dodano: 14-09-2010, 22:14 ** Luczu, I to mnie wk..r..ia!!! Kręcą i się lampią zamiast w jakiś sposób pomoc!!!Serce pęka widząc ze ludzie są w ten sposób debilami żeby kręcić film kiedy człowiek umiera a być morze kogoś się uratuje. Od razu bym tym kierowca prawko odebrał co przejednali i pomocy nie udzielili.
Pomógł: 9 razy Wiek: 37 Dołączył: 13 Mar 2009 Posty: 892 Skąd: Łódź
Województwo: Łódzkie
Wysłany: 14-09-2010, 21:24
Takie rzeczy to powinni w telewizji puszczać to może by się ludzie jeździć nauczyli, ale nie można bo to drastyczne.
A moim zdaniem hu.. że drastyczne, może dotrze do tych co jadą bez muzgu
_________________ “Jeśli rozmawiasz z Bogiem, jesteś religijny. Kiedy Bóg przemawia do ciebie jesteś chory psychicznie.” - House MD
I need more ViCoDiN
był Fiat TIPO 1.4ie LPG
i Tempra AbartH 1.6ie LPG i Bordowa 1.6
Ssang-Young Rexton uderzyl w lampe uliczna przy duzej predkosci. Kierowca (pijany) zostal uratowany dzieki swiadkom zdarzenia, 4 osoby spalily sie - w tym pare zywcem.
Z tego co jeszcze pamiętam - koleś wziął go bez pozwolenia od ojca i chyba miał zabrane prawko za jazdę po pijaku
właśnie tu jest błąd bo skąd maja wiedzieć czym to grozi.
Ci inteligentni wiedzą czym to grozi. Nie zapominaj, że większość wypadków jest spowodowana przez głupotę, brak rozwagi i nieumiejętność przewidywania. Czasami zawodzi sprzęt... Głupkowi taki film nie przemówi do rozsądku. Jeszcze się będzie tym jarał. A na drugi dzień zapomni co oglądał. Tak więc takie filmy nie zmienią nic. Powinny za to wejść konkretne testy psychologiczne. Wtedy przynajmniej 1/4 odpadłaby na tym etapie.
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM
ciechu, szczerze powiem, że na początku mojej przygody z samochodem i takimi właśnie filmami dało mi to do myślenia i na prawdę jeździłem dużo ostrożniej.
Teraz już takie filmy mniej mnie poruszają ale nadal w czasie jazdy mam w razie czego te obrazki przed oczami. . .
** Dodano: 15-09-2010, 12:38 ** ciechu, widziałeś ten filmik z pokazów na ukrainie ?
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
ciechu, szczerze powiem, że na początku mojej przygody z samochodem i takimi właśnie filmami dało mi to do myślenia i na prawdę jeździłem dużo ostrożniej.
Teraz już takie filmy mniej mnie poruszają ale nadal w czasie jazdy mam w razie czego te obrazki przed oczami. . .
ja Ci wierzę. Napisałem, że takie filmy nie zadziałają na idiotów szos. A Ciebie za takiego nie uważam
Luczu napisał/a:
ciechu, widziałeś ten filmik z pokazów na ukrainie ?
widziałem, temat był poruszony na forum w innym dziale (wypadek Su na AirShow w Radomiu). Do wypadku doszło z powodu usterki sprzętu, ale do tragedii doszło z powodu głupoty organizatorów. Masakra w dosłownym znaczeniu tego słowa.
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM
Witaj ciechu,
Zgadzam się z psychotestami na prawku ale nadal uważam ze sama jazda na sucho to niczego nie uświadomi,wina jest całego systemu.Płac-zdawaj-plac-nie zdawaj-kuj na blachę-gratulacje i jedz.Totalne zero jakiekolwiek świadomości i rozsądku zachowania się za kółkiem.Nie zrozumcie mnie złe ale uważam ze szerzy się patologia społeczna na szeroka skale,gdzie chamstwo,brak kultury,szpanerstwo,wyścigi.Jednym słowem zła edukacja a raczej jej brak.Sam jeżdżę ostrożnie i wiele razy właśnie ostrożność i zasada ograniczonego zaufania ocaliła mi skore.Gdyby o damnie to zależało taki materiał filmowy puszczał bym już na 1 godzinie teorii.
Oczywiście sprzęt też zawodzi pod warunkiem ze się o niego nie dba-zazwyczaj tak jest lub jak się jedzie na przegląd smarujemy smalcem i samochód jak nowe-czka a złom na drodze.Prawda?
Paweł Łukaczyk, masz rację.
Na naukę jazdy powinni jeszcze dorzucić kilka godzin praktyki poślizgów na torze do tego stworzonym.
Bo tak to zakuwają tylko teorię że w czasie deszczu droga hamowania ... blebleble Sam osobiście przyjąłem to do świadomości ale nauczyło mnie jazdy dopiero jak przeżyłem hamowanie na wodzie na własnej skórze i omało nie wjechałem w audi.
To trzeba przeżyć i dopiero człowiek uświadamia sobie na jakiej zasadzie to działa. Teoria prawie nic nie daje.
Zostaje jeszcze grupa kretynów ale na nich nie ma sposobu.
** Dodano: 15-09-2010, 21:31 **
po wypadku - bijące serce poza ciałem :/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.