|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Dziwny kabel od digiplexu 2 |
Autor |
Wiadomość |
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 20-09-2006, 09:56 Dziwny kabel od digiplexu 2
|
|
|
Dzisiaj musiałem podłaczyć masę z akumulatora bo przy masie z karoserii do audio to mi alternator płakał ciągle. Odkręciłem kleme od minusa i patrzę, że idzie od niej podłaczony jeszcze jaki ścienki kabel i idąc po kablu doszedęłm do digiplexu - jest on tam przykręcony do jednej z blaszek za pomocą wkrętu, ale po co? Widział ktoś kiedy takie coś? Bo mi to wygląda na amatorkę. |
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 20-09-2006, 16:04
|
|
|
Ktoś miał widocznie kiedyś problem z brakiem iskry i widocznie brakowało mu masy na module Digiplex.To jest normalna usterka w TT.Fabrycznie przewód masowy jest podpięty do podłużnicy pod akumulatorem i często śniedzieje i masa zanika.Ktoś może nie wiedział gdzie idzie ten przewód i podpiął do klemy bo było to najprostrze rozwiązanie. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 20-09-2006, 19:55
|
|
|
Tak jak Zielony pisze, pewnie brak masy na module, a że masa fabrycznie jest podpinana do pinu 10 ale również znajduje się na radiatorze digiplex'a to najprościej jest pociągnąć z radiatora do zacisku "-" na aku |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|