Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Tipek 1.4ie-dławi sie i nie jedzie :( ale za to jak śmierdzi
Autor Wiadomość
lego_80 
witamy nowego

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 02-11-2007, 18:44   Tipek 1.4ie-dławi sie i nie jedzie :( ale za to jak śmierdzi

Witam!
potrzebuje Waszej pomocy(desperat)!
Mój tipek 1.4 ie ostatnie sprawia mi wiele problemów. Po przerzuceniu z Pb na LPG strasznie go dławi, tak jakby go zalewało i ma zero mocy , nie jedzie. Ostatnie była wymieniana pompka paliwa i podobno filtry(gaz, powietrza i paliwa).Mówie podobno bo robili to jacys magicy z warsztatu, wiec nie za bardzo im ufam :]. Na Pb jaeszcze jakos jedzie, ale tez nie zawsze, czasami lekko zrywa i smierdzi jakby zgnitymi jajami. Kolejny magik cos poregulowal LPG, wzial 100PLN, a po wyjezdzie od niego sytuacja sie powtarza!
Moze ktos z was mial podobno objawy w tipku! plis help mi!!!!
Dodam, ze na LPG przejechane jest ok 30 000km, instalacja prosta bez kompa !!!
Proszę o pomoc , ależy mi na czasie bo do pracy daleko!
pozdro

tipacz 

Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
Wysłany: 02-11-2007, 19:58   

lego_80 napisał/a:
Mówie podobno bo robili to jacys magicy z warsztatu, wiec nie za bardzo im ufam

Jeśli im nie ufasz to po co im dałeś tipacza? Takie są efekty jak auto serwisują "magicy" a tak w ogóle to użyj opcji :szukaj: a napewno coś znajdziesz

jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...

assistance   Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 02-11-2007, 20:24   

jak śmierdzi jajami i się muli to może (bardzo możliwe) masz zapchany katalizator i się przytyka momentami - sprawdź koniecznie!

2 opcja - tak grzebali z instalacją LPG, że ciągle go LPGiem zalewa, nawet nie odcina LPG do końca przy przejściu na PB a wtedy jak Ci się trochę LPG miesza z PB to i na PB będzie się mulił...

ale sprawdź kata wpierw
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

lego_80 
witamy nowego

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 02-11-2007, 21:09   

Oddalem tipka do tych magików bo zbytnio nie miałem wyjsci, pompka do Pb padła , a że z moja widza i zdolnosciami mechanicznymi jest niezbyt-wiec cóz. Ale to byl 1 i ostatni raz.
Szukałem troche na forum i pierwsze co wnioskuje to zeby sprawdzic elektrozawór, byc moze on nie odcin Pb. Prośba - jak zlokalizowac ten elektrozawór Pb w tym samochodzie. O ile na LPG jeszcze bym sobie poradził to na PB nie mam pojecia gdzie jest?
Z góry dzieki
Zaraz potem wysiekam kata.

** Dodano: 04-11-2007, 08:16 **
Póki co przeczysciłem styki od elektrozaworu gazowego, sprawdziłem czujnik temp. cieczy i pokreciłem cos przy zaworze na butli gazowej-dziw mnie bierze bo tipek sie buja-oby jak najdłuzej.
Pozdro

Odpowiedz do tematu