|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tipek 1.4ie-dławi sie i nie jedzie :( ale za to jak śmierdzi |
Autor |
Wiadomość |
lego_80
witamy nowego
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 02-11-2007, 18:44 Tipek 1.4ie-dławi sie i nie jedzie :( ale za to jak śmierdzi
|
|
|
Witam!
potrzebuje Waszej pomocy(desperat)!
Mój tipek 1.4 ie ostatnie sprawia mi wiele problemów. Po przerzuceniu z Pb na LPG strasznie go dławi, tak jakby go zalewało i ma zero mocy , nie jedzie. Ostatnie była wymieniana pompka paliwa i podobno filtry(gaz, powietrza i paliwa).Mówie podobno bo robili to jacys magicy z warsztatu, wiec nie za bardzo im ufam :]. Na Pb jaeszcze jakos jedzie, ale tez nie zawsze, czasami lekko zrywa i smierdzi jakby zgnitymi jajami. Kolejny magik cos poregulowal LPG, wzial 100PLN, a po wyjezdzie od niego sytuacja sie powtarza!
Moze ktos z was mial podobno objawy w tipku! plis help mi!!!!
Dodam, ze na LPG przejechane jest ok 30 000km, instalacja prosta bez kompa !!!
Proszę o pomoc , ależy mi na czasie bo do pracy daleko!
pozdro |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 02-11-2007, 19:58
|
|
|
lego_80 napisał/a: | Mówie podobno bo robili to jacys magicy z warsztatu, wiec nie za bardzo im ufam |
Jeśli im nie ufasz to po co im dałeś tipacza? Takie są efekty jak auto serwisują "magicy" a tak w ogóle to użyj opcji a napewno coś znajdziesz |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 02-11-2007, 20:24
|
|
|
jak śmierdzi jajami i się muli to może (bardzo możliwe) masz zapchany katalizator i się przytyka momentami - sprawdź koniecznie!
2 opcja - tak grzebali z instalacją LPG, że ciągle go LPGiem zalewa, nawet nie odcina LPG do końca przy przejściu na PB a wtedy jak Ci się trochę LPG miesza z PB to i na PB będzie się mulił...
ale sprawdź kata wpierw |
|
|
lego_80
witamy nowego
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 02-11-2007, 21:09
|
|
|
Oddalem tipka do tych magików bo zbytnio nie miałem wyjsci, pompka do Pb padła , a że z moja widza i zdolnosciami mechanicznymi jest niezbyt-wiec cóz. Ale to byl 1 i ostatni raz.
Szukałem troche na forum i pierwsze co wnioskuje to zeby sprawdzic elektrozawór, byc moze on nie odcin Pb. Prośba - jak zlokalizowac ten elektrozawór Pb w tym samochodzie. O ile na LPG jeszcze bym sobie poradził to na PB nie mam pojecia gdzie jest?
Z góry dzieki
Zaraz potem wysiekam kata.
** Dodano: 04-11-2007, 08:16 **
Póki co przeczysciłem styki od elektrozaworu gazowego, sprawdziłem czujnik temp. cieczy i pokreciłem cos przy zaworze na butli gazowej-dziw mnie bierze bo tipek sie buja-oby jak najdłuzej.
Pozdro |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|