|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
padajacy akumulator |
Autor |
Wiadomość |
tomsons
|
Wysłany: 25-11-2005, 23:38 padajacy akumulator
|
|
|
hej ,mam taki problem .mianowicie fura stoi na parkingu przez 5dni niejeżdzona ,po tych 5 dniach akumulator jest calkowicie rozładowany czy to jest normalne ze tak szybko sie rozladowywuje? akum. jest nowy ma 2 miesiace , sprawdzalem czy jest ladowanie przy wlaczonym silniku i jest ok ,czyli alternator w porządku jest.
CZy czuwanie alarmu moze zabierac tyle energii zeby sie rozladowal po paru dniach ?
bo juz sam nie wiem co to moze byc |
_________________ brak podpisu <------ |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 25-11-2005, 23:51
|
|
|
Hmm raczje niejest to normalne :/
No co ty centralka bierze znikomy prad chyba ze jest z nia cos nie tak ma gdzies zwarcie itp.
Podjedz do elektryka najlepiej niech sprawdzi czy niema jakiegos zwarci na celach albo w instalacji. |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
piotras
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 24 Lip 2005 Posty: 260 Skąd: Trzebnica
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 26-11-2005, 11:31
|
|
|
Raczej niemożliwe, żeby alarm tyle zżerał. Tak jak mówi Mupik, musi gdzieś być zwarcie.
Jak nie masz możliwości sprawdzenia samemu, to musisz podjechać do jakiegoś elektryka.
U mnie autko jest teraz w stanie "uśpienia". Od miesiąca stoi pod blokiem. Raz na tydzień
ją odpalam, żeby się nie zastało i jak narazie nie mam z tym problemów ( odpukać...)
Tak samo mam alarm, centralny, itp... |
|
|
|
|
Robson
|
Wysłany: 26-11-2005, 22:08
|
|
|
Miałem podobnie i okazało sie, że była wciśnieta zapalniczka, ktora defakto była zapsuta. Świeciła się żaróweczka od oprawy zapalniczki i po kilku dniach akumulator był rozładowany. Wpadłem na to przypadkowo, w nocy wsiadłem do samochodu jak założyłem nowy akumulator i patrzę a ja mam oświetlone buty (żróweczka wisiała pod konsolą i świeciła). teraz jest juz OK. |
_________________ TIPO 2,0 ie GT
Robson |
|
|
|
|
tomsons
|
Wysłany: 27-11-2005, 00:29
|
|
|
powaznie wciśnieta zapalicza moze to powodowac? bo ja mam wciśniętą i jest chyba zepsuta bo nie wyskakuje zpowrotem , ale żadna kontrolka sie nie pali od niej |
|
|
|
|
dzejbi
Wiek: 44 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 310 Skąd: Łódź, Warszawa
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 27-11-2005, 00:58
|
|
|
Dokładnie. Zapalniczka nawet jak już jest powypalana (żarnik się nie żarzy) to jak jest wciśnięta pobiera mnóstwo prądu.
Jeśli miałeś ją wciśniętą to masz prawdopodobnie już problem rozwiązany. Pamiętaj tylko, aby zabrać baterię do domu i porządnie naładować (nie podładowywać w aucie). |
_________________ ZAMÓW KOSZULKĘ LUB KAMIZELKĘ ODBLASKOWĄ Z LOGO TTT
www.koszulki-klubowe.prv.pl
|
|
|
|
|
tomsons
|
Wysłany: 27-11-2005, 01:08
|
|
|
ok ,sprobuje tego jutro ,bo dzis sie laduje aku ,a tak pozatym to jak wycinąc zapalnicze?zeby byla wyłączona?bo teraz jest wcisnieta i nie chce wyjść jak nacikam hehhe |
|
|
|
|
dzejbi
Wiek: 44 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 310 Skąd: Łódź, Warszawa
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 27-11-2005, 01:11
|
|
|
Wyciągnąć za wystającą obudowę zapalniczki a nie za to co się wciska. |
_________________ ZAMÓW KOSZULKĘ LUB KAMIZELKĘ ODBLASKOWĄ Z LOGO TTT
www.koszulki-klubowe.prv.pl
|
|
|
|
|
tomsons
|
Wysłany: 27-11-2005, 01:42
|
|
|
ok ,dzieki mam nadzieje ze to ta zapalniczka bo jak nie ,to bede mial wydatki na elektryka ](*,) |
|
|
|
|
tempra_wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 26-02-2008, 13:26
|
|
|
a jakie masz radio i jak podłączone, ja miałem w fordzi radio podłączone na krótko do akumulatora i też co jakiś czas padał mi akumulator, elektryk stwierdził że to własnie jest przyczyna, fordowskie radia nie mogą być podłączone na krótko, podłączyłem je pod światłą i działało tylko przy włączonych, i to był koniec problemów z aku |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|