|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Problemy Tempra |
Autor |
Wiadomość |
VEndriuV
Pomógł: 9 razy Wiek: 33 Dołączył: 18 Cze 2006 Posty: 737 Skąd: Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 20-06-2006, 10:25 Problemy Tempra
|
|
|
Witam, więc mam takie problemy, gdyż posiadam Tempre 1.9D od niedawna mianowicie jakiś niecały miesiąć .
Posiada el. szyby i centralny zamek i to własnie z nim jak narazie sa najwieksze problemy.
Nie zawsze sie otwierają tylnie drzwi lub pasażera lecz zawsze kierowcy.
Czasami jest tak, jak już sie otworzą któreś tylnie, to zamknąć sie już nie chcą [nie zawsze] i musze je sam zamykać lub na nowo otworzyć i spowrotem zamknąć drzwi.
I jeszcze jedna sparawa, mianowicie bagażnika, widać na pierwszy rzut oka że nie był otwierany kluczem, tylko poprzez centrany zamek i nie mogę go ani otworzyć ani zamknąć kluczem, gdyż jak jest zamknięty wkładam kluczyk aby zamknąć zamek to kluczyk naciska cały przycisk i sie otwiera spowrotem bagażnik i tak ciągle, a jak chce otworzyć to nie wchodzi całkiem kluczyk. Próbowałem już DW i nic :/
I ostatnie problemy ciągle miga mi kontrolka ... niewiem czemu ale jak stoje to nie ale jak jade to ciągle, może że mam disel ? i bardzo skaczą mi wszystkie wskaźniki czyli jak jade to nawet nie wiem dokładnie ile, i ile mam w baku poprostu tak jakby były luźne skaczą :/
macie jakieś porady na te usterki ?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
RaV
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Paź 2005 Posty: 539 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 20-06-2006, 13:28
|
|
|
Naprawa skaczącego wskaźnika paliwa jest bardzo dobrze opisanan na forum - sprawdź dział Rozwiązanie usterki, o tu http://forum.tempra.org/viewtopic.php?t=1813
Co do innych skaczących wskaźników, to mi skakał od temperatury - powodem był naderwany kabelek przy czujniku. Dlatego radzę sprawdzić przewody.
Co do zamków, to wiem, że ostatnio na forum były poruszane te tematy - poszukaj. |
|
|
VEndriuV
|
Wysłany: 20-06-2006, 16:47
|
|
|
aha i jeszcze mam problem ze zmianą miejsca kierowniki czyli chodzi mi o góra dół.
Nie mogę przyciągnąć do siebie tej wajchy :p tak jakby sie zablokowała :/ |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 20-06-2006, 18:15
|
|
|
to musisz ją pooglądać, raczej chodzi lekko jak przeskoczy, najtrudniejszy pierwszy ruch może coś Ci tam wpadło, np ktoś coś dokładał kiedyś i wiszący kabelek tam ją blokuje... wajha powinna iść lekko... pooglądaj ją z dołu...
a drziw raz się otworzą raz nie - jeśli to nie siłownik Ci pada to na 99% masz przerwy na kablach i na 99% przerwy takie obią się w miejscu załamania kabla, czyli tam koło zawiasów jak idą kable do drzwi... tak jest w dokładanych CZ, a fabryczne CZamki też mają chyba podobne problemy... |
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 20-06-2006, 19:09
|
|
|
Endriu u mnie kierownica znowu opadała sama.Jest tam śruba na klucz bodajże 17,może jest zbyt mocno przykręcona i dlatego rączka się nie rusza.Co do migania to pod akumulatorem na podłużnicy jest miejsce gdzie schodzą się kable masowe.Część kabli jest przykręcona a część jest wsuwana.Najlepiej zrobić wszystkie przykręcane.Tylny zamek najlepiej wyjąć i wyczyścić.Nalej WD-40 do zamków przez otwór w drzwiach aby je troche nasmarować. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
VEndriuV
|
Wysłany: 21-06-2006, 09:17
|
|
|
Dzięki wielkie dzisiaj wezme sie do roboty :] i dam znać jakie rezultaty.
[ Dodano: 29-06-2006, 12:55 ]
hm.. a odkryłem jeszcze że nie moge zzerować licznika :/ naciskam ten przycisk co jest i nic :/ co moge zrobić bez rozkręcania deski ? jets jakaś możliwość. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|