|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Pęknięty przewód hamulcowy - jaki koszt? |
Autor |
Wiadomość |
Tobi
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 29-10-2006, 06:24 Pęknięty przewód hamulcowy - jaki koszt?
|
|
|
Byłem wczoaj u kumpla na stacji diagnostycznej na przeglądzie auta i wypatrzyliśmy pęknięty przewód hamulcowy za lewym przednim kołem. Muszę to jak najszybciej zrobić, ile to może/powinno kosztować? Czy ktoś może polecić dobry warsztat w okolicach Katowic? |
_________________ Tempra 1.6S gaźnik + LPG
Zamawiaj jedzenie przez internet.
Moje domeny na sprzedaż. |
|
|
|
|
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 29-10-2006, 11:23
|
|
|
stary, możesz to zrobić samemu.
pytanie który przewód pękł?? gumowy czy metalowy??
ktoś mi mówił że przewody hamulcowe są drogie. mój bracki zajmuje się teraz hydrauliką okrętową i ma już pewne doświadczenie z tego typu przewodami ciśnieniowymi. kupiliśmy zestaw od cinquecento 38zł pod tylne prawe koło - oczywiście do cienkiego są profilowane i odziwo dłuższe , ale co szkodzi wyprostowac i uformowac po własny samochód. ważne żeby średnica przewodu się gadzała i złączki. koszta do 100zł max. na warsztacie mogą policzyc wiecej albo beda chcieli wymienic cały odcinek od pompy do kołą bo cośtam i do tego żeby był dedykowany a to już inne pieniążki. |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
Tobi
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 29-10-2006, 13:13
|
|
|
Pękł metalowy, od samodzielnej roboty odstrasza mnie konieczność późniejszego samodzielnego odpowietrzania układu - strasznie nie cierpię tego robić i nigdy nie byłem pewien czy zrobiłem to dobrze (w poprzednich autach). Dlatego wolałbym to zlecić więc pytam o koszty.
** Dodano: 30-10-2006, 23:11 **
Szacunkowy koszt w warsztacie to ok. 30 za przewód + 60-100 robocizna. Zobaczymy.
** Dodano: 06-11-2006, 08:34 **
Przewód + wymiana + wymiana płynu hamulcowego wyszły mnie 112 zł. |
_________________ Tempra 1.6S gaźnik + LPG
Zamawiaj jedzenie przez internet.
Moje domeny na sprzedaż. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|