|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Cieknąca pompa paliwa |
Autor |
Wiadomość |
IvanoV
witamy nowego
|
Wysłany: 27-08-2005, 11:14 Cieknąca pompa paliwa
|
|
|
Witam wszystkich serdecznie.
Od jakiegoś czasu w mojej Temprze cieknie olej z pompy paliwa. Jest to silnik 1.6, pompa mechaniczna. Olej wycieka w trakcie pracy silnika przez odpowietrznik pompy. Wymieniłem simeringi i nic to nie dało. Wie ktoś co z tym możńa zrobić (oczywiście oprócz wymiany całej pompy) ?? |
|
|
|
|
kamil801
witamy nowego
|
Wysłany: 28-08-2005, 18:33
|
|
|
Powiedz mi czy nieprzybywa ci oleju czyli,czy paliwo niemiesza sie z olejem.Wyciągnij bagnet i sprawdz poziom jak jest więcej to membrama poszła... |
|
|
|
|
IvanoV
witamy nowego
|
Wysłany: 29-08-2005, 08:37
|
|
|
Przybyło i to sporo, pewnie faktycznie jest tak jak mówisz. Nie będę się jednak bawił w zestawy naprawcze, bo sprawdziłem ceny pomp i zamiennik kosztuje 74zł, a oryginał 96zł.
Pozdrawiam i dzięki za radę |
|
|
|
|
kamil801
witamy nowego
|
Wysłany: 29-08-2005, 10:52
|
|
|
Oczywiście będziesz musiał wymienić olej i filtr bo ten jest szit razem z pompom 200zł musisz liczyć.Życze jak najmniej usterek a najlepiej wcale,pozdrawiam... |
|
|
|
|
memo
|
Wysłany: 31-08-2005, 19:14
|
|
|
U mnie także wyciekał olej przez tzw odpowietrznik pompy
Wymieniłem pompę i problem zniknął.
Za pompę dałem ok. 60 zł jest to pompa od zastawy (kiedyś nawet widziałem takową na allegro) |
_________________ Tipo 1.4 (gażnik) |
|
|
|
|
rosama
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 20-09-2006, 22:03
|
|
|
Ja też mam wycieki spod pompy paliwa, ale oleju mi nie przybywa w bloku, więc?...
Jakiś oring do wymiany? Ale nie wiem czy nie muszę najpierw spuścić oleju z silnika. Czy jak wyjmę pompę (mechaniczną) z bloku silnika, to poleje się olej? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|