uklad wydechowy.... |
Autor |
Wiadomość |
Lipton
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 26-12-2005, 06:08 uklad wydechowy....
|
|
|
Jak wiadomo uklad wydechowy to podstawa
nie tylko wygladu ale i ryku samochodu
ja moge sie pochwalic, zakupilem Tlumik Firmy KN (pojedyncza okrągła)
srednica wylotu to 100mm heh piesc tam mozna wlozyc niemal ;]
luknijcie sobie tu:
mam nadzieje ze bedzie brum brumm bruuuuuuuuuuummmmm hehehhehe
:D
Wesołych Świąt i udanego mocnego Sylwka
|
_________________ był /F/I/A/T/ Tempra95' gleba -65mm grubo ;] niunia
był Ford Focus 1,6zetec
jest Foczka Focus 05' lekki chip w trakcie strojenia[True1 Liptowóz] |
|
|
|
|
Piterro
Pomógł: 2 razy Wiek: 46 Dołączył: 29 Lis 2004 Posty: 181 Skąd: Scunthorpe - UK
Województwo: Other
|
Wysłany: 26-12-2005, 07:07
|
|
|
To spawaj go Waśćpan, i nagraj dźwięk tego bruuum. I zapodaj na forum w postaci wav albo mp3. Posłuchamy.... |
_________________ In UK at this moment - workin'
Fiat Tipo 1.4 S 1995r., LPG - Forever |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 26-12-2005, 15:01
|
|
|
Hmmm ladny :-)
Naprawde fajny, ciekawe jak bedzie chodzic... i jak zmieni brum brum wlasnie |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
RaQ
Wiek: 65 Dołączył: 01 Gru 2005 Posty: 91 Skąd: \/\//\\/\//\
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 27-12-2005, 13:08
|
|
|
Pytunia fajna, nie wątpię w efekt audio, ale wizualnie może nie wyjść najlepiej.
Tłumik ułożony jest skośnie, a więc końcówka nie będzie wystawać w osi auta
Ciekaw jestem jak to rozwiążesz |
_________________ *Tempra 1.6 - domowy dupowóz...
*TempRa 2.0 8v - reaktywacja...
*Tipo HFTurbo - by Raku...
*Saab 9-3 SC 1.9 TiD stg I -186KM/392Nm - mój dupowóz... |
|
|
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
|
Wysłany: 27-12-2005, 13:45
|
|
|
KM
Słyszałem opinie że oprócz brum brumowego dźwięku nic się nie zmieni, do tego po pewnym czasie wydmuchuje się z nich 'wata'...co owocuje dźwiękiem nieco dziwnym
Poza tym:
RaQ napisał/a: | wizualnie może nie wyjść najlepiej.
Tłumik ułożony jest skośnie, a więc końcówka nie będzie wystawać w osi auta |
Mi się tak nie podoba! |
_________________ klik, klik
*TempRa 2.0 8v dłubane N/A ---> 3.0 v6 w trakcie
*Tipo 2.0 16v ---> 1.6 8v HF Turbo, 200KM+ |
|
|
|
|
Mucha
|
Wysłany: 27-12-2005, 15:37
|
|
|
Ja jesli bym mial robic wydech u sibie w Tipo to tylko przelotowka Mam plan aby wziac koncowy wydech od DF-a i wybebeszyc srodeczek Pozdrawiam. |
|
|
netsat
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 28-12-2005, 13:16
|
|
|
Taaaak -ladny tlumior Ciekawe kiedy (jak szybko dostaniesz za dzwiek typu bruuuum bruuuum mandacik hehe)
PS
Czy Ty spisz z tym tlumikiem? bo lezy na lozku |
_________________ Tempra 1.6 ie /LPG 1991 rok |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 28-12-2005, 13:52
|
|
|
Mandacik za dzwiek... bez przesady,,,
Co do lozka niezle |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
netsat
|
Wysłany: 29-12-2005, 09:52
|
|
|
MupiK napisał/a: | Mandacik za dzwiek... bez przesady,,,
Co do lozka niezle |
Mupik-nieumiejetna interwencja w uklad wydechowy a co sie z tym wiaze- glosna praca wydechu wiaze sie przy kontroli drogowej z zatrzymaniem dowodu rejestracyjnego pojazdu oraz ukaranie mandatem + punkty karne
To ze niektorzy jezdza bezkarnie to tylko kwestia czasu |
|
|
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
|
Wysłany: 29-12-2005, 11:33
|
|
|
netsat napisał/a: | To ze niektorzy jezdza bezkarnie to tylko kwestia czasu |
netsat napisał/a: | nieumiejetna interwencja w uklad wydechowy a co sie z tym wiaze- glosna praca wydechu wiaze sie przy kontroli drogowej z zatrzymaniem dowodu rejestracyjnego pojazdu oraz ukaranie mandatem + punkty karne |
W praniu wychodzi trochę inaczej! |
_________________ klik, klik
*TempRa 2.0 8v dłubane N/A ---> 3.0 v6 w trakcie
*Tipo 2.0 16v ---> 1.6 8v HF Turbo, 200KM+ |
|
|
|
|
Mucha
|
Wysłany: 29-12-2005, 16:45
|
|
|
gdy mialem malucha mialem wydech taki ze w srodku nie moglem czasami wyrobic :-) to byl wydech konstrukcjii kolegi i pieknie chodzil :-) Co do policjii zadnych konsekwencjii w czasie jazdy ani na ulicach ani nigdzie Pozdrawiam. Tak pozatym WYDECH to podstawa |
|
|
netsat
|
Wysłany: 29-12-2005, 20:55
|
|
|
Mucha napisał/a: | gdy mialem malucha mialem wydech taki ze w srodku nie moglem czasami wyrobic :-) to byl wydech konstrukcjii kolegi i pieknie chodzil :-) Co do policjii zadnych konsekwencjii w czasie jazdy ani na ulicach ani nigdzie Pozdrawiam. Tak pozatym WYDECH to podstawa |
Trzeba zaczac od tego ze maluch to nie samochod a jedynie tzw przyrzad do jezdzenia hahaha |
|
|
|
|
Mucha
|
Wysłany: 29-12-2005, 21:13
|
|
|
netsat napisał/a: | Mucha napisał/a: | gdy mialem malucha mialem wydech taki ze w srodku nie moglem czasami wyrobic :-) to byl wydech konstrukcjii kolegi i pieknie chodzil :-) Co do policjii zadnych konsekwencjii w czasie jazdy ani na ulicach ani nigdzie Pozdrawiam. Tak pozatym WYDECH to podstawa |
Trzeba zaczac od tego ze maluch to nie samochod a jedynie tzw przyrzad do jezdzenia hahaha |
Po pierwsze to mam wielki sentyment do 126p ktory byl moim pierwszym samochodem takze i drugim. Dlatego moge sadzic iz nigdy nie jezdziles samochodem w stylu Fiat 126p SWAP ktory wciagnie twoje cacko ktorym jezdzisz. Nie jeden sie juz przekonal ze maluch z porzadnym silnikiem wciagnie nawet golfa lub betke.
W sumie to nie wazne. Ale prosze tylko o nie nasmiewanie sie z tych samochodow bo to jest samochod(jeden i drugi) ktory mnie nigdy nie zawiodl.
pozdrawiam. |
|
|
Lipon
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 01-01-2006, 17:39
|
|
|
ROK TEMU w prezencie kupiłem tacie tłumik KM za 180 zł ale z końcówką 85mm jakby trochę ściętą... ładnie burczy... i wg. Pana Tomasz L. którego wszyscy znają, ma lepsze przyspieszenie. Pozdrawiam...
PS Lipon i Lipton kupuja to samo- Malon's Exhaust |
_________________ Tuning Modeli
http://www.jawa50.fora.pl |
|
|
|
|
Ninja
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Wrz 2005 Posty: 762 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 01-01-2006, 19:59
|
|
|
heh ladny ladny. Gdy ja kiedys mialem malucha to mialem w nim taki wylot ze moglem tam buta wsadzic o rozmiarze 43. |
|
|
|
|
Lipon
|
Wysłany: 01-01-2006, 21:44
|
|
|
Tak wyglądał tłumik który siedzi w temprze Tomka....
Myślałem jeszcze nad takim ale był za duży (nie mieścił się i ogólnie nie pasował wyglądem):
|
|
|
|
|
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 02-01-2006, 13:07
|
|
|
fakt, wydech to podstawa
do 21.12.05 miałem całkiem ciekawe zestawienie - brak środkowego - tura wstawiona o tej samej średnicy wew. , tłumik końcowy - aluminiowany - kompletny brak środka - wydech był 3/4 przelotowy
EFEKT - nie było buczenia - każda zmiana biegu przy powyżej 2500obr równała się z takim lekko wytłumionym pierdzeniem (nie strzelaniem) styl ala rajdówka powód - regulacja zaworów 22.12.05
od 22.12.05 09:50 - nowy wydech - od dwururki do końca
EFEKT - na skrzYżowaniu chciałem go odpalić i rozrusznik zatrzeszczał - cisza w środku - można rozmawiać przy 5000obr (nareszcie) - nieraz niewiem czy jest odpalony czy nie i musze się patrzeć na deche zeby sie dowiedziec
koszt 400zł + 1,5roku gwarancji
a jak zobaczyłem wydech który miałem zamontowany to widać ze pucha koncowa była orginalna czyli cały ukłąd miałem jeszcze fabryczny
mój brat rozmyśla nad wstawieniem końcówki wydechu z nierdzewki polerowanej (matriały i wykonanie bedzie w STOCZNIA GDYNIA) ale narazie czekamy na rure o małej grubości ściankibo 5mm to chyba za dużo |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
Lipton
|
Wysłany: 06-01-2006, 02:14
|
|
|
no i lol Lipon
90 ci sie zmiescila wiesz ja mam 100 i cholera bede musial 2cm zdezaka nadciac ;/
bo sie nie miesci heh...
Lipon ten sam pomysl jak najwieksza wstawic ale trzeba na zderzak uwazac bo od ciepla sie wygina trzeba miec jakis odstep zawsze z tego ci wiem ;]
P.S. ja za swijego dalem 300zl(299zl dokladnie ) |
był Ford Focus 1,6zetec
|
|
|
|
DvL
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 08-01-2006, 15:17
|
|
|
a ja poprosze o wrazenia po montarzu bo wlasnie sie tez nad taka pierdziawka zastanawiam |
_________________ 160A1.046 i jak dla mnie wystarczy:] |
|
|
|
|
Lipon
|
Wysłany: 09-01-2006, 17:45
|
|
|
Fajnie burczy... Szczególnie jak się z tyłu siedzi... taki basowy pomruk.... ogólnie fajne... ale w Kombi żeby się otwierała dolna cześc klapy (a raczej zderzaka górna) trzeba właśnie 90 wstawić (żeby nic nie przerabiać....) a co do 115 to dziko wygląda... za duże |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 15-01-2006, 20:21
|
|
|
ale tak (jeśi to możliwe) w miarę obiektywnie co myślicie, porządny taki tłumiczek z trochę większym wylotem daje coś odczuwalnego w osiągach, jest ten wydech bardziej 'przelotowy' i ładniej wszystko chodzi?
druga sprawa - jakaś jakakolwiek znośna średnia strumienica zamiast środkowego tłumika gdyby była (Kata nie mam) - co myślicie - zmuli to tylko wraz z takim tłumikiem autko, zabierze mu mocy czy może jednak nieznacznie coś poprawi? opinie jak wiadomo są mniej więcej w połowie podzielone.... |
|
|
Jacutek
witamy nowego
|
Wysłany: 16-01-2006, 10:53
|
|
|
Maluch jest the Best pod każdym względem a przede wszystkim "ma duszę" więc rzeczywiście nie jest samochodem tylko ...a tak na marginesie, to znacie inne auto gdzie za 1000zł można uzyskać przyrost mocy i momentu ok 50% i to BEZ WYMIANY SERYJNYCH CZĘŚCI ? Posiadam takowego potwora i drżyjcie wszystkie pierdopędy do 1000ccm... a jak pierdoła za fajerą to i Lanos smród wącha |
_________________ Jakoś auta na "F" lubię...
Temperówka, dwa Kaszlaki, Scorupa...była Croma kiedyś i 3 Scorupy....hmm...chyba pora na Ferrari |
|
|
|
|
Pele_Tipo
|
Wysłany: 17-01-2006, 12:58
|
|
|
Unknown: strumiennica predzej mozna pogorszyc... koncowym predzej cos osiagnac, ale i tak wszystko nieznacznie, jednak nadal wazne jest to co sie zawsze wam powtarza, by zachowac pojemnosc tlumika.
Wtedy przy jego po prostu innej budowie np. w Seicento 1.1 moc wzrosla o "az" 2KM.
Nie rowna sie to jednak z przyrostem 11KM na kompletnym ukladzie Michaela wraz z kolektorem.
aha, NETSAT: ogromny minus za obraze Malucha... powaznemu czlowiekowi szczegolnie w Twoim wieku nie przystoi |
_________________ bylo 159A2.000, jest 160A1.046 i minus 200kg, a od niedawna takze pierwszy sponsor www.motohurt.com
|
|
|
|
|
Jacutek
witamy nowego
|
Wysłany: 17-01-2006, 13:57
|
|
|
Pele_Tipo napisał/a: | z przyrostem 11KM na kompletnym ukladzie Michaela wraz z kolektorem. | ... szczególnie dobry baranek daje niezłe przyrosty momentu. A propos Michaela... potrafią zrobić na prawdę dobry wydech a używają do tego jakiejś podłej stali, która po paru miesiącach zamienia się w kupę korozji i nie tylko ja to przerabiałem.
Panowie z Żor zróbcie ĆOŚ z TYM...please. |
_________________ Jakoś auta na "F" lubię...
Temperówka, dwa Kaszlaki, Scorupa...była Croma kiedyś i 3 Scorupy....hmm...chyba pora na Ferrari |
|
|
|
|
Lipton
|
Wysłany: 23-08-2006, 23:51
|
|
|
ktos prosil kiedys wrazenia z montarzu
to jest ten wydech zamontowany o 21.00 godzinie lol
probka dzwieku ale jak sie nagrzeje tlumik to dopiero chodzi
http://www.vimeo.com/clip:98354
http://www.vimeo.com/clip:98356
http://www.vimeo.com/clip:100739
jest ciemny nagrywany po 22.00 obraz najlepiej sobie podjasnic w windows media player10
DZwieki słabej jakość ;/ |
był Ford Focus 1,6zetec
|
|
|
|
|