Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
uklad wydechowy....
Autor Wiadomość
Lipton 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 26-12-2005, 06:08   uklad wydechowy....

Jak wiadomo uklad wydechowy to podstawa :D
nie tylko wygladu ale i ryku samochodu

ja moge sie pochwalic, zakupilem Tlumik Firmy KN (pojedyncza okrągła)

srednica wylotu to 100mm heh piesc tam mozna wlozyc niemal ;]

luknijcie sobie tu:

mam nadzieje ze bedzie brum brumm bruuuuuuuuuuummmmm hehehhehe
:D :D
Wesołych Świąt i udanego mocnego Sylwka :-#
;D ;D
     Moneta

Piterro 

Województwo: Other
Wysłany: 26-12-2005, 07:07   

To spawaj go Waśćpan, i nagraj dźwięk tego bruuum. I zapodaj na forum w postaci wav albo mp3. Posłuchamy....

MupiK 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 26-12-2005, 15:01   

Hmmm ladny :-)
Naprawde fajny, ciekawe jak bedzie chodzic... i jak zmieni brum brum wlasnie :D
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

RaQ 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 27-12-2005, 13:08   

Pytunia fajna, nie wątpię w efekt audio, ale wizualnie może nie wyjść najlepiej.
Tłumik ułożony jest skośnie, a więc końcówka nie będzie wystawać w osi auta :?

Ciekaw jestem jak to rozwiążesz :?:
*Saab 9-3 SC 1.9 TiD stg I -186KM/392Nm :D - mój dupowóz...
     Moneta

Raku 

Wysłany: 27-12-2005, 13:45   

KM :idea: :roll:
Słyszałem opinie że oprócz brum brumowego dźwięku nic się nie zmieni, do tego po pewnym czasie wydmuchuje się z nich 'wata'...co owocuje dźwiękiem nieco dziwnym :lol:
Poza tym:
RaQ napisał/a:
wizualnie może nie wyjść najlepiej.
Tłumik ułożony jest skośnie, a więc końcówka nie będzie wystawać w osi auta :?

Mi się tak nie podoba! 8)
     Moneta

Mucha 

Wysłany: 27-12-2005, 15:37   

Ja jesli bym mial robic wydech u sibie w Tipo to tylko przelotowka :D Mam plan aby wziac koncowy wydech od DF-a i wybebeszyc srodeczek :D Pozdrawiam.

netsat 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 28-12-2005, 13:16   

Taaaak -ladny tlumior Ciekawe kiedy (jak szybko dostaniesz za dzwiek typu bruuuum bruuuum mandacik hehe) :lol:

PS
Czy Ty spisz z tym tlumikiem? bo lezy na lozku haha :lol:

MupiK 

Wysłany: 28-12-2005, 13:52   

Mandacik za dzwiek... bez przesady,,,
Co do lozka haha niezle :D
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

netsat 

Wysłany: 29-12-2005, 09:52   

MupiK napisał/a:
Mandacik za dzwiek... bez przesady,,,
Co do lozka haha niezle :D

Mupik-nieumiejetna interwencja w uklad wydechowy a co sie z tym wiaze- glosna praca wydechu wiaze sie przy kontroli drogowej z zatrzymaniem dowodu rejestracyjnego pojazdu oraz ukaranie mandatem + punkty karne
To ze niektorzy jezdza bezkarnie to tylko kwestia czasu

Raku 

Wysłany: 29-12-2005, 11:33   

netsat napisał/a:
To ze niektorzy jezdza bezkarnie to tylko kwestia czasu

:lol: :lol: :lol:
netsat napisał/a:
nieumiejetna interwencja w uklad wydechowy a co sie z tym wiaze- glosna praca wydechu wiaze sie przy kontroli drogowej z zatrzymaniem dowodu rejestracyjnego pojazdu oraz ukaranie mandatem + punkty karne

W praniu wychodzi trochę inaczej! 8)
     Moneta

Mucha 

Wysłany: 29-12-2005, 16:45   

gdy mialem malucha mialem wydech taki ze w srodku nie moglem czasami wyrobic :-) to byl wydech konstrukcjii kolegi i pieknie chodzil :-) Co do policjii zadnych konsekwencjii w czasie jazdy ani na ulicach ani nigdzie :D Pozdrawiam. Tak pozatym WYDECH to podstawa :D

netsat 

Wysłany: 29-12-2005, 20:55   

Mucha napisał/a:
gdy mialem malucha mialem wydech taki ze w srodku nie moglem czasami wyrobic :-) to byl wydech konstrukcjii kolegi i pieknie chodzil :-) Co do policjii zadnych konsekwencjii w czasie jazdy ani na ulicach ani nigdzie :D Pozdrawiam. Tak pozatym WYDECH to podstawa :D

Trzeba zaczac od tego ze maluch to nie samochod a jedynie tzw przyrzad do jezdzenia hahaha :lol:

Mucha 

Wysłany: 29-12-2005, 21:13   

netsat napisał/a:
Mucha napisał/a:

Trzeba zaczac od tego ze maluch to nie samochod a jedynie tzw przyrzad do jezdzenia hahaha :lol:

Po pierwsze to mam wielki sentyment do 126p ktory byl moim pierwszym samochodem takze i drugim. Dlatego moge sadzic iz nigdy nie jezdziles samochodem w stylu Fiat 126p SWAP ktory wciagnie twoje cacko ktorym jezdzisz. Nie jeden sie juz przekonal ze maluch z porzadnym silnikiem wciagnie nawet golfa lub betke.

W sumie to nie wazne. Ale prosze tylko o nie nasmiewanie sie z tych samochodow bo to jest samochod(jeden i drugi) ktory mnie nigdy nie zawiodl.

pozdrawiam.

Lipon 

Województwo: Warmińsko-Mazurskie
Wysłany: 01-01-2006, 17:39   

ROK TEMU w prezencie kupiłem tacie tłumik KM za 180 zł ale z końcówką 85mm jakby trochę ściętą... ładnie burczy... i wg. Pana Tomasz L. :) którego wszyscy znają, ma lepsze przyspieszenie. Pozdrawiam...

PS Lipon i Lipton kupuja to samo- Malon's Exhaust :D :lol:

http://www.jawa50.fora.pl

Ninja 

Województwo: Pomorskie
Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 01-01-2006, 19:59   

heh ladny ladny. Gdy ja kiedys mialem malucha to mialem w nim taki wylot ze moglem tam buta wsadzic o rozmiarze 43. :)
     assistance

Lipon 

Wysłany: 01-01-2006, 21:44   

Tak wyglądał tłumik który siedzi w temprze Tomka....

Myślałem jeszcze nad takim ale był za duży (nie mieścił się i ogólnie nie pasował wyglądem):

moley 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 02-01-2006, 13:07   

fakt, wydech to podstawa
do 21.12.05 miałem całkiem ciekawe zestawienie - brak środkowego - tura wstawiona o tej samej średnicy wew. , tłumik końcowy - aluminiowany - kompletny brak środka - wydech był 3/4 przelotowy
EFEKT - nie było buczenia - każda zmiana biegu przy powyżej 2500obr równała się z takim lekko wytłumionym pierdzeniem (nie strzelaniem) styl ala rajdówka powód - regulacja zaworów 22.12.05

od 22.12.05 09:50 - nowy wydech - od dwururki do końca
EFEKT - na skrzYżowaniu chciałem go odpalić i rozrusznik zatrzeszczał - cisza w środku - można rozmawiać przy 5000obr (nareszcie) - nieraz niewiem czy jest odpalony czy nie i musze się patrzeć na deche zeby sie dowiedziec :D
koszt 400zł + 1,5roku gwarancji

a jak zobaczyłem wydech który miałem zamontowany to widać ze pucha koncowa była orginalna czyli cały ukłąd miałem jeszcze fabryczny

mój brat rozmyśla nad wstawieniem końcówki wydechu z nierdzewki polerowanej (matriały i wykonanie bedzie w STOCZNIA GDYNIA) ale narazie czekamy na rure o małej grubości ściankibo 5mm to chyba za dużo :D

Lipton 

Wysłany: 06-01-2006, 02:14   

no i lol Lipon :D
90 ci sie zmiescila wiesz ja mam 100 i cholera bede musial 2cm zdezaka nadciac ;/
bo sie nie miesci heh...
Lipon :D ten sam pomysl jak najwieksza wstawic ale trzeba na zderzak uwazac bo od ciepla sie wygina trzeba miec jakis odstep zawsze z tego ci wiem ;]

P.S. ja za swijego dalem 300zl(299zl dokladnie :P )
     Moneta

DvL 

Województwo: Opolskie
Wysłany: 08-01-2006, 15:17   

a ja poprosze o wrazenia po montarzu bo wlasnie sie tez nad taka pierdziawka zastanawiam :D

Lipon 

Wysłany: 09-01-2006, 17:45   

Fajnie burczy... Szczególnie jak się z tyłu siedzi... taki basowy pomruk.... ogólnie fajne... ale w Kombi żeby się otwierała dolna cześc klapy (a raczej zderzaka górna) trzeba właśnie 90 wstawić (żeby nic nie przerabiać....) a co do 115 to dziko wygląda... za duże

unknown 

Wysłany: 15-01-2006, 20:21   

ale tak (jeśi to możliwe) w miarę obiektywnie co myślicie, porządny taki tłumiczek z trochę :D większym wylotem daje coś odczuwalnego w osiągach, jest ten wydech bardziej 'przelotowy' i ładniej wszystko chodzi?

druga sprawa - jakaś jakakolwiek znośna średnia strumienica zamiast środkowego tłumika gdyby była (Kata nie mam) - co myślicie - zmuli to tylko wraz z takim tłumikiem autko, zabierze mu mocy czy może jednak nieznacznie coś poprawi? opinie jak wiadomo są mniej więcej w połowie podzielone....
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Jacutek 
witamy nowego

Wysłany: 16-01-2006, 10:53   

Maluch jest the Best pod każdym względem a przede wszystkim "ma duszę" więc rzeczywiście nie jest samochodem tylko :) ...a tak na marginesie, to znacie inne auto gdzie za 1000zł można uzyskać przyrost mocy i momentu ok 50% i to BEZ WYMIANY SERYJNYCH CZĘŚCI ? Posiadam takowego potwora i drżyjcie wszystkie pierdopędy do 1000ccm... a jak pierdoła za fajerą to i Lanos smród wącha :lol:

Pele_Tipo 

Wysłany: 17-01-2006, 12:58   

Unknown: strumiennica predzej mozna pogorszyc... koncowym predzej cos osiagnac, ale i tak wszystko nieznacznie, jednak nadal wazne jest to co sie zawsze wam powtarza, by zachowac pojemnosc tlumika.

Wtedy przy jego po prostu innej budowie np. w Seicento 1.1 moc wzrosla o "az" 2KM.
Nie rowna sie to jednak z przyrostem 11KM na kompletnym ukladzie Michaela wraz z kolektorem.

aha, NETSAT: ogromny minus za obraze Malucha... powaznemu czlowiekowi szczegolnie w Twoim wieku nie przystoi [-(

Jacutek 
witamy nowego

Wysłany: 17-01-2006, 13:57   

Pele_Tipo napisał/a:
z przyrostem 11KM na kompletnym ukladzie Michaela wraz z kolektorem.
... szczególnie dobry baranek daje niezłe przyrosty momentu. A propos Michaela... potrafią zrobić na prawdę dobry wydech a używają do tego jakiejś podłej stali, która po paru miesiącach zamienia się w kupę korozji i nie tylko ja to przerabiałem.
Panowie z Żor [-o< zróbcie ĆOŚ z TYM...please.

Lipton 

Wysłany: 23-08-2006, 23:51   

ktos prosil kiedys wrazenia z montarzu

to jest ten wydech zamontowany o 21.00 godzinie lol :D
probka dzwieku ale jak sie nagrzeje tlumik to dopiero chodzi =D> 8) 8)

http://www.vimeo.com/clip:98354

http://www.vimeo.com/clip:98356

http://www.vimeo.com/clip:100739

jest ciemny nagrywany po 22.00 obraz najlepiej sobie podjasnic w windows media player10 :D

DZwieki słabej jakość ;/ :sciana:
     Moneta

Odpowiedz do tematu