|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Wyskakuje mi korek od oleju !!! |
Autor |
Wiadomość |
september [Usunięty]
|
Wysłany: 28-02-2005, 15:34 Wyskakuje mi korek od oleju !!!
|
|
|
Od czasu so czasu wyskakuje mi korek od oleju. Czy spotkaliście sie kiedys z czymś takim? A wiadomo, że jak w tipku korek wyskoczy to cała macha brudna. Zastanawiam się czym to może byc spowodowane. Z tego co zauważyłem dzieje się to na zimnym silniku (jak w nocy jest np.: -5 i samochód trochę stał) i nie wiem czy nie jest jakoś związane z gazem, bo gdy gazu nie miałem nic takiego się nie dzieje. |
|
|
|
|
GRAFIT
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 719 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 28-02-2005, 15:49
|
|
|
Pierwsze pytanie mam do ciebie w jakim jest stanie korek??
drugie pytanie czy masz bdb działające odpowietzenie ?? silnika??
Korek musi dobrze się wcisnąć w kape zaworwą .I ciężko wychodzic z oporem wyczuwalnym. |
_________________ Była Tempra gaźnik 1.6 jest BMW coupe 318i
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
september [Usunięty]
|
Wysłany: 28-02-2005, 15:53
|
|
|
Korek nie jest może super extra, ale dobrze się trzyma. Czasem jeżdżę miesiąc i nic się nie dzieje i nagle pewnego dnia go wywala.
Co do odpowietrzenia, to jak to sprawdzic? |
|
|
|
|
GRAFIT
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 719 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 28-02-2005, 15:57
|
|
|
Zacznij od kontroli węża odpowietrzania idzie on przodu silnika ma odnoge na gaźnik,Przy dolnym krućcu jak go zsuniesz ,jest sitko metalowe.Te sitko lubi się zapychać szczególnie na seleni hehe
Należy je dokładnie wymyć benzyną |
_________________ Była Tempra gaźnik 1.6 jest BMW coupe 318i
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 28-02-2005, 17:09
|
|
|
Te korki maja takie cos do siebie ze jak juz sa "stare" to sie kurcza. Moj tez kiedys trzymal sie extra, a teraz juz czuje luz , nie to co kiedys.
Tomek z Olsztyna na zlocie widzialem mial patencik. Tam od spodu wsadzil "bloczek" drewniany i od gory przykrecil. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Kabar
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 28-02-2005, 21:08
|
|
|
A może założyć pokrywę taką jak mam w Delcie. Z zakręcanym korkiem zamiast wciskanego. |
_________________ Vangelion Car Audio Centrum - Profesjonalne Systemy Car Audio
|
|
|
|
|
september [Usunięty]
|
Wysłany: 28-02-2005, 23:25
|
|
|
Tylko zastanawiam się czy w ogole korek ktory jako tako sie trzyma moze sobie ot tak czasem wyskoczyc. Nie wiem, czy mi sie tam nie pojawia akies niepotrzebne cisnienie, a jesli tak to skad to moze byc? |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 28-02-2005, 23:34
|
|
|
Cisnienie to musi byc nawet biorac pod uwage fakt temperatury oleju.
Mi tez wyskoczyl tylko z gorszymi konsekwencjami niz u Ciebie. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
SPIKEkrn
|
Wysłany: 02-03-2005, 15:22
|
|
|
no wlasnie mialem jechac do szkoly patrze a tu palma z oleju pod silnikiem caly przód osrany w oleju! miesiac temu tez tak mialem kupilem nowy korek i myslalem ze bedzie git a tu takie cos! ide sprawdzic to odpowietrzenie bo normalnie mnie krew zalewa. Tak sobie to on napewno nie moze wyskakieać co jakis czas.
Zwracam uwagę na słownictwo... To pewnie z pośpiechu, ale staraj sie pisać poprawnie. mkaminski100 [mod] |
|
|
|
|
SPIKEkrn
|
Wysłany: 02-03-2005, 18:00
|
|
|
faktycznie sitko bylo uwalone w jakims syfem korek zalozylem nowy zobaczymy czy mu sie nie zachce znowu wyskoczyć
POZDRAWIAM |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|