|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tempra - głosnik przód od strony kierowcy. |
Autor |
Wiadomość |
kaminkrz
Pomógł: 10 razy Wiek: 47 Dołączył: 11 Sie 2010 Posty: 547 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 12-04-2011, 17:55 Tempra - głosnik przód od strony kierowcy.
|
|
|
Panowie - szukam i szukam i widocznie źle szukam, a wiem, ze temat jest, bo czytałem kiedyś.
Chodzi o to jak dostać się do głośnika z przodu od strony kierowcy, bo nie gra - nie ma go tam - podłość ludzka nie zna granic - dość, że skrojono halogeny i hak, to jeszcze głośnik musiał zajebać...
Czy będę musiał demontować deske z budzikami? |
_________________ Zapraszam na forum:
http://forum-laptopy.info.pl/index.php |
|
|
|
|
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 12-04-2011, 18:03
|
|
|
kaminkrz, z tego co pamiętam to ja demontowałem kawałek deski, tzn odkręciłem ją całą i podniosłem lekko do góry, jak chcesz to mam do pogonienia głośniki pioneera na przód do tempry, prawie nówki |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
kaminkrz
|
Wysłany: 12-04-2011, 18:11
|
|
|
Bdm, dzięki za wskazówkę, a co do głośników, to również dzięki - mam bekowe radio - kupiłem w biedronie za 99 ziko, więc nie ma co - wstawię tam jeden z głośników, które wyjąłem z tyłu - tonsila 60 wat i starczy |
|
|
|
|
Bdm
|
Wysłany: 12-04-2011, 18:19
|
|
|
kaminkrz, na początku odkręć wszystkie śrubki na imbusy od góry deski przy szybie, potem wykręć te przy tym małym schowku po lewej, następnie wyjmij kratki od nawiewów te ze środka i te z lewej, i potem już powinno dać się lekko unieść deskę do góry i powinno dać się włożyć go spokojnie.
Jak coś to mam pioneery ts-g1009 110W 10cm, za 60zł puszcze |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
|
|
|
|
kaminkrz
|
Wysłany: 12-04-2011, 18:30
|
|
|
Bdm, jeszcze raz dzięki koleżko - muszę zdobyć "impulsa" i powalcze - a te głośniki od Ciebie to nie dla mnie - nie do tego radia...
To jak już składamy sobie propozycje, to może potrzebujesz dobre audio do domu za niedużo kasy? |
|
|
|
|
latarnia
Pomógł: 3 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Cze 2007 Posty: 164 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 13-04-2011, 18:42
|
|
|
ostatnio przerabiałem temat u siebie
jak poprzednicy pisali odkręcasz śruby na imbus, kratek nawiewu nie musisz wyciągać, wychodzą razem z deską, jeszcze jest kilak śrub od dołu na krzyżak i jedna od strony drzwi kierowcy też na krzyżak
najwygodniej będzie Ci wyciągnąć całkiem deskę, bo głośnik też jest przykręcony albo na 2, albo na 4 sruby |
_________________ był fiat uno 1,0
czekana ostatnią podróż tempra 1,6 SW + LPG
jest Lancia Lybra SW 2,0 + LPG
www.aleswiatlo.pl dla ttt zniżki |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 13-04-2011, 19:02
|
|
|
Eee co wy Panowie...
Bierzesz imbus. Wykręcasz dwie śruby które są po lewej Twoje stronie schowane w głębi tej wnęki, która jest nad nawiewem.
Wykręcasz dwie śruby i pociągasz mocno do siebie ten cały plastik. (wyjdzie schowek, kratka nawiewu). Jak już ją zdemontujesz masz dostęp do głośnika. Tam trzeba odkręcić kolejne dwie śruby i wyjmujesz głośnik wraz z jego mocowaniem. Od tyle! Bez demontażu deski. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
kaminkrz
|
Wysłany: 14-04-2011, 10:09
|
|
|
miszko, dzięki bardzo - o to mi właśnie chodziło, żeby nie demontować deski, tylko ten schowek |
|
|
|
|
Bdm
|
Wysłany: 14-04-2011, 14:46
|
|
|
Życzę powodzenia przy wyjmowaniu głośnika tym małym otworem, chyba że tylko w digitalu jest tam jakieś wzmocnienie przez co nie da sie wyciągnąć głośnika nie mówiąc o odkręceniu śrub... |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 14-04-2011, 18:35
|
|
|
Chyba, że w digitalu siedzi tam jakiś psikus. W analogu spokojnie wyjmiesz ten głośnik. Parę razy robiłem tak i nigdy nie było problemów z wyjęciem. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
latarnia
Pomógł: 3 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Cze 2007 Posty: 164 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 15-04-2011, 12:37
|
|
|
w digitalu nie ma innej opcji jak wyciągnięcie deski, żeby dostać się do głośnika, do analoga się nie odniosę, bo nie wiem |
_________________ był fiat uno 1,0
czekana ostatnią podróż tempra 1,6 SW + LPG
jest Lancia Lybra SW 2,0 + LPG
www.aleswiatlo.pl dla ttt zniżki |
|
|
|
|
kaminkrz
|
|
|
|
|
krycha1123
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 16-04-2011, 14:05
|
|
|
ja tam mam digitala i jakos udalo mi sie wyjac glosnik tak jak pisal miszko chyba 2 srubki na imbus i tam w srodku jakies bodajze 2 od mocowania glosnika |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|