|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
impreza z samochodu |
Autor |
Wiadomość |
Przemski
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 08-04-2008, 13:24 impreza z samochodu
|
|
|
witam serdecznie
W sieci trafiłem na ciekawe urządzenie, które nazywa się Pacemaker
tutaj znajdują się dane techniczne:
http://pacemaker.net/device/
Wyobraźcie sobie odtwarzacz MP3 ze 120 GB dyskiem twardym, ale odtwarzacz, który ma wbudowany mikser i efektor, oraz interfejs pozwalający trzymając go w jednej ręce, drugą obsługiwać miksowanie dwóch kanałów, equalizer i efektor. Do tego świetne oprogramowanie i na prawdę intuicyjna obsługa.
Urządzenie zostało stworzone nie po to by zastąpić tradycyjną konsoletę składającą się z dwóch odtwarzaczy CD czy gramofonów i miksera, ale po to by móc zabrać je ze sobą w plener, czy podłączyć do samochodowego sprzętu nagłaśniającego.
Każdy kto ma zajawkę na sztukę miksowania muzyki myślę, że się zainteresuje, dopóki nie zobaczy ceny przynajmniej.
oto ciekawy filmik promujący urządzenie:
http://pl.youtube.com/wat...feature=related
na youtube jest mnóstwo materiału na jego temat, gadżet ma zrewolucjonizować świat przenośnej muzyki
http://pl.youtube.com/wat...1o&feature=user
http://pl.youtube.com/wat...feature=related |
|
|
|
|
akj3
Pomógł: 26 razy Wiek: 38 Dołączył: 15 Lut 2007 Posty: 1108 Skąd: Orońsko
Województwo: Mazowieckie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 08-04-2008, 14:46
|
|
|
A mnie to jakoś nie rusza... Jestem z tych którzy od zawsze uznaję tylko gramofony (no i teraz siłą rzeczy postęp wymusił używanie CD playów które bardzo rozwinęły scenę) i nie wyobrażam sobie żebym miał czymś takim się bawić niby dobrze bo jak kto to ogarnie bedzie mógł działać na freestyle w plenerze ale ja tam wolę mojego Technicsa 1200s |
_________________ banda złego |
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 08-04-2008, 17:13
|
|
|
Niby fajne, ale strasznie miniaturowe, jakbym się miał starać, żeby palcem trafić w crossfadera, albo jakieś inne rzeczy w eq to bym szału dostał...jako zabawka, albo na domówkę to fajne |
|
|
Przemski
|
Wysłany: 09-04-2008, 11:57
|
|
|
Kolega nie przeczytał mojego postu dokładnie:
"Urządzenie zostało stworzone nie po to by zastąpić tradycyjną konsoletę"
z tego co czytam urządzenie cieszy się sporym zainteresowaniem pomimo ceny, zarówno w świecie ludzi związanych z muzyką jak i zwykłych ludzi chodzących ze słuchawkami na uszach;
oczywiście nie może to konkurować z pełnowymiarowym sprzętem, gdzie mamy doskonały dostęp do wszystkich funkcji i wszystko bardziej intuicyjnie rozłożone, do tego dochodzi sampler i bardziej zaawansowany efektor...ale tego wszystkiego wraz z kilometrami kabli nie możemy zabrać ze sobą np. na wakacje, albo do pracy; choć widziałem już takich, którzy mają zaadoptowany bagażnik tak, że po otworzeniu klapy ukazują się dwa odtwarzacze i mikser; kolejna sprawa to to, że za 500 USD nie kupi się dobrych dwóch odtwarzaczy i miksera; na sprowadzany z USA sprzęt trzeba zapłacić ok 1200 zł za CDJ-200 Pioneer`a bez gwarancji, 1800 za mikser DJM-400, to daje 4200 zł; dla przyjemności mało kto może sobie pozwolić na taki wydatek, a w dobie iPod i tym podobnym na coś za 1200 zł już prędzej |
|
|
|
|
akj3
Pomógł: 26 razy Wiek: 38 Dołączył: 15 Lut 2007 Posty: 1108 Skąd: Orońsko
Województwo: Mazowieckie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 09-04-2008, 13:20
|
|
|
Przemski napisał/a: | Kolega nie przeczytał mojego postu dokładnie: |
Przemski wiem że do mnie pijesz ale przeczytałem dokładnie tylko może niezbyt dokładnie się wypowiedziałem...
Jestem przyzwyczajony że bawię się na dużej konsolecie i nie bardzo by mi się widziało uczyć sie i próbować coś działać na takim malym gówienku które ma znacznie mniejsze możliwości chociaż mówię że ten kto to ogarnie napewno będzie miał pociechę |
_________________ banda złego |
|
|
|
|
Przemski
|
Wysłany: 09-04-2008, 22:47
|
|
|
Zgadzam się bo bez porównania lepszy dostęp do nawet podstawowych funkcji jest na pełnowymiarowej konsolecie.
Ja się zachwyciłem tym gadżetem z tej racji, że nie raz słuchając jakiegoś utworu stwierdzam, że brzmiałby on wiele lepiej w innym tempie, albo podoba mi się jakiś krótki fragment, który bym zapętlił. Ten gadżet pozwala właśnie na taką zabawę, w samochodzie, w pracy, na spacerze gdziekolwiek.
Kosztuje trochę więcej albo i porównywalnie do odtwarzaczy typu iPod z podobną pojemnością, a ma o wiele większe możliwości.
Tu chodzi o frajdę ze słuchania muzyki.
Zaznaczam, że nie jestem DJ`em, kiedyś próbowałem startu w tej branży, ale jakoś się nie udało; od dłuższego czasu myślę o zakupie jakiegoś sprzętu, ale wciąż pojawiają się ważniejsze wydatki, a i trudno byłoby wygospodarować stół na to wszystko.
Obsługę DJ Studio na klawiaturze i myszce uważam za bardziej drętwą, dlatego spodobał mi się ten gadżet.
http://pl.youtube.com/wat...feature=related |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|