|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
sterownik szyb |
Autor |
Wiadomość |
poldek
Pomógł: 1 raz Wiek: 48 Dołączył: 23 Lis 2007 Posty: 470 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 23-08-2008, 17:38 sterownik szyb
|
|
|
mam pytanie czy w gniazdo nr.5 musze miec wpiętą wtczke czy bez niej tez bedą mi dzialac szybki bo własnie załozylem szybki elektryczne ale mi nie dzaialaja niewiem czy sterownik czy co ale niemam wtyczki do gniazda nr.5
wszystkie inne mam powpinane tak jak należ, na krótko dziala ale przez przekaznik nie
szukalem na forum ale nie mogłem znalesc help
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 23-08-2008, 18:30
|
|
|
Tak, bynajmniej na jednym pinie z tej wtyczki musi być podany impuls.
Zajrzyj w schemat lub poszukaj na forum rozpiski sterownika szyb. Sam kiedyś w postach dokładnie opisałem co i jak oraz dodałem do tego zdjęcia.
Bynajmniej w tym złączu z 5 bolcami jeden bolec jest od impulsu drzwi, druga zaś od zapłonu.
Jeżeli na którymś z tych "bolców" zostanie podany impuls sterownik się włączy i zaczną szybki pracować.
Ja mam tak zrobione, że na pin od zapłonu ciągle podaje plus przez co sterownik ciągle jest w trybie aktywnym zatem szyby mogę otworzyć nawet gdy silnik mam zgaszony i zamknięte drzwi.
Bo normalnie jest tak (fabrycznie), że trzeba mieć włączony zapłon lub mieć otarte drzwi, aby szybami sterowniać.
Ściągnij z Downloadu schemat elektryczny instalacji i odszukaj tam schemat el. szyb.
Tylko dobrze podłącz bo w jednym miejscu przychodzi masa (na jeden pin) zaś na drugi przychodzi plus od zapłonu.
Nie pomyl.
Poszukaj na forum, były fotki tego sterownika, bynajmniej ja dodawałem takie fotki.
** Dodano: 23-08-2008, 19:35 **
Schematy elektryczne -> http://forum.tempra.org/d...detail&df_id=12 |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
poldek
Pomógł: 1 raz Wiek: 48 Dołączył: 23 Lis 2007 Posty: 470 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 23-08-2008, 19:46
|
|
|
oki wszystko juz wiem dzieki serdeczne |
|
|
przeyom
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 27-04-2009, 12:46
|
|
|
prosze o rozpisanie tego złącza 5 bo na schematach sie nie znam a stanałem w miejscu i nie wiem co dalej podpiac a autko mam rozebrane
prosze o odp
tam jest w sumie 4 kable w tym czarny to chyba masa a 3 kolorowe? zaplon drzwi i ten 3? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|