|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Da radę wyklepać? |
Autor |
Wiadomość |
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 05-08-2007, 21:05 Da radę wyklepać?
|
|
|
Poprzedni właściciel nie bardzo o Tipka dbał, a mi wciąż pozostały ślady po tym niedbalstwie. 2 odpryski na masce i to co spędza mi sen z powiek...oklepane drzwi. Nie wiem w co on nimi walił, ale wygląda na to, że w coś dość prostego, ponieważ linia gięcia jest prosta. Ostatnio przy zdjęciu tapicerki chciałem to wyklepać, ale nie dałem rady (lakier na szczęście po poprzednim właścicielu nie ucierpiał...prawie ) . Najgorzej jest pod listwą ozdobną, bo tam mogę pukać, a ta blacha i tak wraca Drugie wgniecenie jest w takim miejscu, że nie mogę dojść tam niczym....jeżeli rozbieraliście drzwi to to jest na poziomie listwy wzmacniającej. Czy blacharz da radę? Czy lepiej szukać nowych drzwi? Obie strony tak mam Co bardziej opłacalne? Klepanie, czy nowe drzwi + lakiernik? |
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 05-08-2007, 21:09
|
|
|
Jak nie masz na nich rdzy to podrównać spachlą i do malowania |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 05-08-2007, 21:15
|
|
|
No właśnie teraz się zastanowiłem i nie wiem czy w ogóle szpachla się będzie trzymała. Wgniecenie jest dość widoczne (nie głębokie, ale rozległe), ale jak popchnę blachę od wewnątrz ręką to nie widać. Kwestia dobrego wyklepanie chyba..przynajmniej tego co się da. Ile może kosztować lakierowanie drzwi? Bo jeżeli i drzwi to maska i klapa też by się załapały. Ze 200 pewno za element? |
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 06-08-2007, 06:36
|
|
|
200 to taka średnia cena, w zalezności od tego jak bardzao trzeba element przygotowywać. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
grabarz
Pomógł: 18 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 1685 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 06-08-2007, 08:39
|
|
|
mrk69 napisał/a: | Najgorzej jest pod listwą ozdobną, bo tam mogę pukać, a ta blacha i tak wraca |
Zwyczajne klepanie nic ci tu nie da ,skoro blacha wraca znaczy ,że jest tak zwanie naciągnięta ,potrzebowałbyś młotka blacharskiego ,takiego z zaokrąglonym czubkiem ,i pod odpowiednim katem klepać ,aby blacha sie nie odkształcała i nie pracowała przy dotyku ,dopiero po tej operacji szpachel nie pęknie jak pomalujesz ,w czasie pracy nadwozia |
_________________ KAŻDY MOŻE BYĆ MODEM...ALE NIE KAŻDY DO TEGO SIĘ NADAJE |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|