|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
jak ściągnąć gałkę od otwieranie szyb w tylnych drzwiach |
Autor |
Wiadomość |
avenger85
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 18 Lut 2007 Posty: 571 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 08-08-2007, 13:45 jak ściągnąć gałkę od otwieranie szyb w tylnych drzwiach
|
|
|
jak w temacie ....z przodu szyby są na elektryce a z tyłu są korbki .... chcę się dostać do wnętrza drzwi a za cholerę nie wiem jak ściągnąć te korbki
help .... |
_________________ Fiat Tipo 2.0 8V |
|
|
|
|
gepard
Pomógł: 2 razy Wiek: 43 Dołączył: 21 Sty 2006 Posty: 306 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 08-08-2007, 15:33
|
|
|
Musisz najpierw zdjąć sprężynkę o kształcie Ω pomiędzy tapicerką a korbką najlepiej śrubokrętem. Jak się dokładnie przyjrzysz to ją dojrzysz. Mechanizm podobny jak w maluchu. |
_________________ Moja duma: Tipo 1.9 TD-sprzedane
Coupe 2.0 16V+, Audi A3 1.6 też
Jest Czarne A6 1.8T i tego się trzymamy
http://forum.tempra.org/t...ard-vt11007.htm |
|
|
|
|
Adonay
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 08-08-2007, 17:23
|
|
|
Ja jestem po tej czynności i powiem Ci tak : musisz włożyć śrubkręt szerokości średniej ale możliwie cienki w lukę pomiędzy plastikowymi "kółkami". Delikatnie !
Będziesz widział haczyk o którym pisał gepard. Przekręć klamkę do takiej pozycji, żeby haczyk obiema "nóżkami" był skierowany w stronę bagażnika (bo tak najlepiej to widać) i pchnij jedną z nich w kierunki przedniej szyby aż zeskoczy. Jeśli nie zejdzie cały haczyk po tej operacji powtórz to samo z drugą nóżką. Powodzenia |
_________________ był : Tipo 1.4
są : Ford Fiesta 1.3
Opel Astra 1.4 16V |
|
|
|
|
avenger85
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 18 Lut 2007 Posty: 571 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 08-08-2007, 19:28
|
|
|
oki dzieki jutro podziałam i zobacę
pozdrawiam |
_________________ Fiat Tipo 2.0 8V |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|