|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Pękające popielniczki |
Autor |
Wiadomość |
adik1989
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 21-04-2010, 23:18 Pękające popielniczki
|
|
|
Witam!
Jak chyba w każdej temprze konstrukcja zaczepów popielniczki jest bardzo krucha i szybko się łamie... patent jaki na to zastosowałem (co prawda wydawać się może prowizoryczny lecz jak na razie jest super). A więc zacząłem od zdjęcia całego środkowego kokpitu wyjąłem wkład od popielniczki - miejscu ukruszeń powstały dziurki, a więc od środka wsadziłem wkręta (musi być cienki by wkład wszedł a jednocześnie spory by nie wpadał w dziurę ) dokręciłem to kołeczkami (wcześniej podkładając podkładkę ) Popielniczka - nie lata, wygląda estetycznie, jest stabilna i przede wszystkim nie ma prawa się otworzyć, na razie pozostawię to na etapie wersji beta - jeśli kołki nie będą się luzować to taki system pozostanie, jeśli zaś poluzują się (kurcze szkoda, że dopiero teraz wpadłem na ten pomysł ) zamiast wkrętów zastosujcie lepiej śrubę i nakrętkę tyle, że boschem zeszlifujcie główkę śruby by nie była taka gruba z drugiej strony wkręćcie nakrętkę i zastosujcie kontrę - wówczas będzie bajka
Moja budowlana wersja na razie pozostanie bo nie chce mi się znów tego wszystkiego rozbierać, ale przy najbliższej okazji zrobię jak napisałem wyżej |
_________________ ...:::DlaZiomówSzacunekDlaFrajerówPogarde:::.. |
|
|
|
|
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 25-04-2010, 13:08
|
|
|
adik1989, wstaw foto. Ja pogubiłem te bolce od popielniczki, więc wsadziłem zwykłe dwie śruby i trzyma się ok, nie otwiera się, czasami na dołach trochę telepie i chyba muszę to poprawić... |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 25-04-2010, 13:54
|
|
|
ja mam na drewnianym kołku. Pamiątka jeszcze po poprzednim właścicielu |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
adik1989
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 26-04-2010, 22:58
|
|
|
Panowie wstawie, tylko kolejnym razem jak będę wymieniał te wkręty na śruby bo nie bardzo chce mi się rozbierać całą konsole... poza tym na razie mam inny problem coś mi zaczęła tempra opierdzielać za dużo..(może to przez lipny gaz ) teraz zatankowałem gdzie indziej, ale za 20 zł po cenie gazu : 2,15 zrobić jedynie 55/60 km przy silniku 1,6 gaźnik to wychodzi 16/ 15,5 l na 100km fakt, że to tylko po mieście, ale lekka przesada zazwyczaj w 11 mi się mieściła |
_________________ ...:::DlaZiomówSzacunekDlaFrajerówPogarde:::.. |
|
|
|
|
Dobermannn
|
Wysłany: 06-06-2010, 22:19
|
|
|
W momencie zakupu (czyli rok temu) w mojej Temprze popiołka po prostu "wylatała"
Kombinując jak to zrobić przypadkiem natrafiłem na dwa nity aluminiowe do nitowania okładzin szczęk hamulcowych (prawdopodobnie pochodziły od Jelcza PR 110 - czyli od autokaru) Jakby ktoś był zainteresowany mogę zmierzyć i podać wymiary.
Patent sprawdził się w 100% bo działa jak nowa i obyło się bez kłopotliwego rozbierania całej konsoli. Poprostu je tam wsunąłem a wkład popielniczki powoduje to że nity się nie wysuwają i wszystko trzyma się jak należy i w czasie jazdy się nie otwiera; zaiste plug & play |
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|