|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
kierownica nie na wprost |
Autor |
Wiadomość |
krzycho00
Wiek: 39 Dołączył: 27 Wrz 2007 Posty: 189 Skąd: Pałecznica
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 18-11-2008, 22:22 kierownica nie na wprost
|
|
|
Witam panowie mam w swoim tipku taki problem otóż podczas jazdy kierownica jest ustawiona jak do delikatnego skrętu w prawo jakieś 4-5 stopni oczywiście auto jedzie na wprost co może być tego przyczyną czy może to być wybita tuleja wachacza ? czy coś innego? |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 18-11-2008, 22:38
|
|
|
może po prostu kierownica być przesunięta na drążku.. może jak Ci zbieżność ustawiali przodu, to ustawili ją dobrze, ale z przesunięciem wzgl. kierownicy, tzn. jak regulowali zbieżność to kierownicy nie zablokowali na środku.. jak jedzie prosto a tylko kierownica cię tym drażni - zdejmij osłonę -'klakson w kierownicy', na zatrzaskach, śmiało zejdzie, pod tym masz nakrętkę 24kę bodajże... kluczem odkręcasz, ściągasz kierę, przesuwasz o ząbek, zakładasz, dokręcasz nakrętkę... |
|
|
akj3
Pomógł: 26 razy Wiek: 38 Dołączył: 15 Lut 2007 Posty: 1108 Skąd: Orońsko
Województwo: Mazowieckie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 18-11-2008, 23:02
|
|
|
wybite drążki kierownicze i/lub tuleje wahaczy. |
_________________ banda złego |
|
|
|
|
pacopablo
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 31-12-2008, 16:46
|
|
|
też miałem taki problem a końcówki drążków i wahacze miałem ok problem zniknął po przekładce i wyważeniu kół na zimowe |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|