|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tipo/Tempra 1.9 TD - Wentylator się nie włącza |
Autor |
Wiadomość |
Gramatyk
Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 10 Kwi 2010 Posty: 188 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 10-04-2010, 21:20 Tipo/Tempra 1.9 TD - Wentylator się nie włącza
|
|
|
Witam wszystkich,
Jestem posiadaczem Lancii Delty z 1994 z silnikiem 1.9 TD. Z racji tego że Tipo czy też Tempra z tymże silnikiem są bliskimi sobie autami opiszę Wam swój problem na tym forum i byłbym wdzięczny za ewentualne podpowiedzi, sugestie. Być może ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem.
Sprawa chłodzenia wygląda tak:
nowa chłodnica, nowy wentylator, nowy czujnik, nowy korek a wynikiem tego jest niezałączający się wentylator przy temp pow 90C. W zbiorniczku płyn się gotuje, płyn wywala a wentylator nic... wentylator jest sprawny bo wkładając we wtyk kabelki i łącząc je wentylator się załącza. Co o tym myślicie? Wszystkie części są nowe i sprawne. Węże robią się gorące czyli przepływ jest, układ oczywiście odpowietrzony.
Co to może być? Bo ja już nie wiem. Dodam że termostat mam wyjęty bo zdarzają się już cieplejsze dni a nie chcę żeby mi się silnik przegrzał więc wolę już jeździć na dużym obiegu.
Pozdrawiam
Mariusz |
|
|
|
|
maidun
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 197 Skąd: Alwernia
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 13-04-2010, 15:13
|
|
|
Wygląda to na termowyłącznik wentylatora. Rzuć okiem do tego tematu:
http://forum.tempra.org/t...rem-vt12926.htm |
_________________ Było:
Tipo 1.4 AGT
Tipo 2.0 16V Sedicivalvole
Tipo 1.4 S
Jest:
Lancia Kappa 2.0 20VT |
|
|
|
|
Gramatyk
|
Wysłany: 13-04-2010, 18:56
|
|
|
okej, zainwestuje w nowy termowyłącznik i zobaczę czy pomoże a wcześniej sprawdzę ten mój w gorącej wodzie. |
|
|
|
|
skunksior
witamy nowego
Pomógł: 1 raz Wiek: 46 Dołączył: 24 Lut 2010 Posty: 8 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 14-04-2010, 06:19
|
|
|
A kolega bezpieczniki sprawdzał?????? U mnie się spalił dziś jak jechałem do pracy. |
|
|
|
|
Gramatyk
|
Wysłany: 14-04-2010, 21:45
|
|
|
sprawdzał, sprawdzał a nwet wymieniłem dla pewności ale to nadal nie to
** Dodano: 22-04-2010, 23:45 **
wymieniłem dzisiaj czujnik(raz jeszcze) tym razem na trochę inny i ku mej radości zadziałało |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|