|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tipo 2,0 113KM rura gumowa od dolotu ciekawe pytanie.... |
Autor |
Wiadomość |
Renegat...
Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 28 Sie 2012 Posty: 121 Skąd: KOLUSZKI
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 12-07-2013, 22:10 Tipo 2,0 113KM rura gumowa od dolotu ciekawe pytanie....
|
|
|
Witam
Głupie proste pytanie.Jak ta rura wygląda w srodku?czemu pytam?-mam mikser jak najblizej przepustnicy ale w tej gumowej rurze....i za tym mikserem jest wsadzona druga gumowa rurka...czy tak było fabrycznie czy to cudowna twórczość gazowników przerabiających kiedyś to auto (kupiłem razem z LPG)Bo zastanawiam sie nad przewężeniem dolotu....i albo pójdę w stronę BLOS albo sekwencja...ale z sekwencji odstrasza mnie opcja odkręcania dolotu....to wiec jak z tą rurą, tam mniejwięcej na srodku jest wężyk gumowy do biegu jałowego który puszcza powietrze z pominięciem przepustnicy,możę ten kawałek gumowej rury w rurze...jakoś ten gaz doprowadza na jałowym właśnie tym obejsciem.Jak było fabrycznie była pewnie tylko gumowa rura bez dodatków w środku? |
_________________ BYŁ
TRABANT 601 zwei takt
Omega A C20NE 2,0 115KM
Omgea A C30NE 3,0 6-garow ca 200 KM
Tipo 1,4
Tipo 2,0 8V GRANTURISMO
FIAT BRAVO HGT 2.0 20V
FORD COUGAR 2,5 V6 177KM jest
Lancia DELTA II 2,0 16V T 196KM JEST
Lancia Delta I.....e się składa.... |
|
|
|
|
mareki1971.70
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 20-07-2013, 10:37
|
|
|
Czy kolega pyta o rurę pomiędzy filtrem powietrza a gaźnikiem/wtryskiem ?, bo jeżeli tak, to fabrycznie jest tam jedna rura, z całą pewnością jest to twórczość gazowników. |
|
|
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
Województwo: Mazowieckie
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|