|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Jak zamontowac nowa antene dachowa ? |
Autor |
Wiadomość |
Kali
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 10-02-2009, 20:08 Jak zamontowac nowa antene dachowa ?
|
|
|
Witam serdecznie.
W moim tipo na dachu jest ulamana antena, ta sama koncowka do ktorej przykreca sie grot. Wszystko jest tak stare ze sie pokruszylo w drobny mak. Mam pytanie jak dostac sie tam zeby przykrecic nowa ? Wiem ze jakos sie musze dostac od srodka tam gdzie lampka tylko jak to zrobic ? jak to rozebrac itp itd ?
Pozdrawiam |
_________________ A4 |
|
|
|
|
Sucre79
Pomógł: 30 razy Wiek: 45 Dołączył: 20 Kwi 2008 Posty: 1051 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 10-02-2009, 20:32
|
|
|
zdjąć pokrywke lampki-szybkę, odkręcić bodajże 2 śrubki które trzymają panel lampki, odczepić kostkę zasilania lampki i zdjąć panel i chyba tyle. |
_________________ Mój Chomik GSM
|
|
|
|
|
Kali
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 10-02-2009, 20:36
|
|
|
tylko szybke czy czala obudowe lampy ? |
_________________ A4 |
|
|
|
|
Sucre79
Pomógł: 30 razy Wiek: 45 Dołączył: 20 Kwi 2008 Posty: 1051 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 10-02-2009, 20:40
|
|
|
kaliburza, najpierw tylko szybkę a po odkręceniu śrub w środku całą lampę. |
_________________ Mój Chomik GSM
|
|
|
|
|
matizz86
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 16-02-2009, 10:07
|
|
|
ja u siebie miałem tą wątpliwą przyjemność wymiany anteny i powiem że ściąganie lampki nic nie da bo mocowanie anteny jest pod "podsufitką" dlatego zaslepiłem orginalny otwór na dachu i antene umieściłem miedzy podsufitka a dachem i radio odbiera swietnie mimo że na dachu nie sterczy bat. w Swoim Clio I 1,9d tez musiałem wymienic antene bo ukruszyłem gwint od mocowania bata i załozyłem jakąs "piździkową" antene która wyglada jak "koński siurak" i radio ledwo lapie dwie stacje radiowe w tym radio ojca dyrektora swoją drogą te radio odbiera nawet jak sie akumulator z samochodu wyciągnie |
_________________ tempra 1.9 s.w td intecooler
///// ti amo Fiat
I T A L Y D E S I G N |
|
|
|
|
JAM_BELFEGOR
Pomógł: 111 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 3717 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 16-02-2009, 11:07
|
|
|
Też ściągałem przednią część podsufitki do odkręcenia anteny. Odkręca się daszek przeciw słoneczny, plastik ze słupka, można ściągnąć lusterko (tylko zdjąć nie odklejać ). Dobry patent na przeciągniecie nowego kabla od nowej anteny.: trzeba odciąć przy podsufitce stary kabel od anteny i połączyć dobrze taśmą z końcem kabla od nowej anteny potem ciągnąć stary wprowadzamy na jego miejsce nowy od razu bez nurkowania i rozkręcania czegokolwiek. |
_________________ FIAT TIPO 1.4 - (78HP) Typ : 159A2.000 (P/LPG) SPRZEDANY
RENAULT MEGANE III - 1.6 16V (110HP) - K4M 858
LANCIA DELTA II - 2.0 16V (139HP) - 836A3.000 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|