|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Światło cofania świeci ciągle. |
Autor |
Wiadomość |
emeres
Wiek: 50 Dołączył: 05 Lip 2006 Posty: 116 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 09-07-2006, 10:21 Światło cofania świeci ciągle.
|
|
|
Kilka dni temu kupiłem Temprę i od początku miała problem z kierunkami. Znalazłem na forum że przyczyną jest włącznik awaryjnych. Jak zacząłem nim ruszać to kierunki zaczęły działać, ale co ciekawe ciągle świecą się światła cofania. Jak przeglądałem schemat elektryczny to czujnik wstecznego połączony jest z przekaźnikiem awaryjnych. Poruszyłem włącznikiem awaryjnych i teraz działa wszystko. Zastanawiam się z czym może jeszcze ten włącznik jest powiązany i czy go wymieniać czy naprawiać. Poza tym jak na razie autko spisuje się dobrze. W porównaniu do mojego poprzedniego (fiat uno 1.0 + gaz '94) komfort jazdy o niebo lepszy.
Fiat Tempra 1.6 '93 |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 09-07-2006, 11:08
|
|
|
emeres napisał/a: | ale co ciekawe ciągle świecą się światła cofania. |
Wymień czujnik cofania. Jest wkręcony w przednia cześć obudowy skrzyni biegów na wysokości korka od wlewania oleju. Na 99% będzie on uszkodzony. Albo wypnij kabelek z czujnika i zobacz sie przestaly sie swiecic zarowki.
emeres napisał/a: | Jak przeglądałem schemat elektryczny to czujnik wstecznego połączony jest z przekaźnikiem awaryjnych. |
Chmm, a pokaż ten schemat. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 09-07-2006, 12:21
|
|
|
Obstawiam tak jak prezes czujnik sie zacial i zwiera. Sproboj wykrecic i nim poruszac moze zaskoczy i bedzie dzialac :-) |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
jabko
Pomógł: 4 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1012 Skąd: dolny śląsk
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 09-07-2006, 18:05
|
|
|
Włącznik świateł cofania można naprawiać. Sam to zrobiłem.
Jednak jest zawalcowany więc musisz mieć pojęcie i narzędzia.
A nowy kosztuje około 20zł i jak bym wiedział ze koszt taki niewielki to chyba bym nie rozbierał. |
_________________ Tipo 1.6i.e '92
Ogromnie lubię kobiety, zwłaszcza te
piękne i uległe |
|
|
|
|
emeres
Wiek: 50 Dołączył: 05 Lip 2006 Posty: 116 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 11-07-2006, 17:21
|
|
|
Będę musiał chyba go wymienić ale najpierw muszę się upewnić. Jak się trochę ochłodzi to zejdę na parking i zobaczę. Już paru kierowców zwracało mi uwagę. Jeszcze wydech muszę zrobić bo chodzi jak po tuningu. Pomijając te usterki, to fura jest super. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|