|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Wysokie obroty 2.0 8V |
Autor |
Wiadomość |
GrzesiekK
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 10-10-2007, 06:43 Wysokie obroty 2.0 8V
|
|
|
Panowie sprawa jest taka
Jak silnik jest zimny to obroty mam ok 1000 a jak sie rozgrzeje to obroty mam 2000 wszystko by było ok jak by to sie działo odwrotnie w czym problem. Czujnik cieczy chłodzącej wymieniłem i nic nie pomogło elektrozawór wymieniłem. I jeszcze jedno jak byłem u gościa na komputerze i wpiął sie w centralke to jak mam silnik 2.0 8V to nie pokazywało błedów a jak i coś gościowi niepasowało a jak ustawił program na 2.0 16V to wyskakiwały błędy skasował a przy ponownym podłączeniu błędy wyskakiwały te same może komputer jest do d...y. Czy istnieje taka możliwość ze ktoś do komputera 2.0 8V wgrał program 2.016V. I co z tymi obrotami działają odwrotnie jak powinny.
** Dodano: 11-10-2007, 23:05 **
doszedłem do tego ze jak odpnę czujnik położenia przepustnicy to wszystko wraca do normy i na gorącym silniku ma 800 obrotów i nawet jak podepnę spowrotem czujnik to wszystko jest ok Ale przy następnym uruchomieniu silnika wszystko wraca i obroty wzrastają i dalej jest 1900. Jutro rozbieram całą wiązke do kompa może gdzieś jest przebicie i dlatego komp wariuje
** Dodano: 15-10-2007, 07:30 **
Wiązka rozebrana wszystko gra masy poprawione i nadal to samo. Był już taki przypadek na forum jak mój i niezostał rozwiazany po kontakcie z autorem tego postu zrobię to co on założę wyłącznik elektrozaworu i jak silnik sie nagrzeje i obroty zaczną wzrastać to go poprostu wyłącze. Ale podejżewam ze jest kilka takich przypadków w silnikach 2.0 8V. Coś w niej siedzi ze kaze zwiększać obroty na nagrzanym silniku i nikt niepotrafi tego rozwiązać.
** Dodano: 15-10-2007, 19:00 **
No i dzisiaj założyłem sobie wyłącznik elektrozaworu w samochodzie i teraz ja decyduję ile i kiedy mam jechać na ssaniu. Nawet fajnie się złożyło bo na grodzi była idealna dziurka w idealnym miejscu a więc problem po części rozwiązany ale nie do końca.
Fajne jest to forym sam do siebie piszę
Ale jestem uparty i kiedyś rozgryzę to cholerstwo |
|
|
|
|
Guzik
Pomógł: 13 razy Wiek: 33 Dołączył: 10 Lip 2007 Posty: 774 Skąd: Pińczów/Kraków
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 12-02-2010, 13:10
|
|
|
Up w górę, bo mam ten sam problem i też mam elektrozawór i włącznik osobny
Z tym, że nawet po wyłączeniu elektrozaworu obroty na ciepłym są zbyt wysokie(1200-1400 na digitalu)
** Dodano: 12-02-2010, 14:54 **
Ciekawostka...po odpięciu wtyczki od CPP samochód nie muli podczas wkręcania się na obroty(Pb i na LPG). Coś jakby dołożyć mu jakieś 30 KM jest teraz :O
Czy można jeździć na odpiętej wtyczce do póki nie dojdę do ładu z obrotami i tym czujnikiem całym?? Nie zepsuję tym nic??
** Dodano: 12-02-2010, 14:55 **
Uprzednie "resetowanie" domowym sposobem w ogóle nie działa, kasuje się tylko godzina po 10minutach na wciśniętym hamulcu...nawet dzienny przebieg zostaje |
_________________ Tempra 2.0 8V - pozostały miłe wspomnienia
BTW - może kupię ZADBANĄ(nie szrot!) Tempre.
|
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 12-02-2010, 19:39
|
|
|
Nie wiem czy może by zwiazek ale u mnie w 1.4i.e. miałem obroty na luzie nawet do 4000.Tak było na "wolnych obrotach" Ludzie patrzylio się na mnie na światłach jak na jakiegos. . . !pojechąłem do mechanika i wymienił rezytor wtrysku i wyregulował zawory.może to wam w czymś pomoże o ile macie rezystor w obwodzie od wtrysków.u mnie jest on na lewym kielichu stojąc przodem do samochodu.Powodzenia
** Dodano: 12-02-2010, 19:41 **
sorry,zapomniałem dodac że zaczynało się to dziac jak silnik nagrzal sie do 90stopni.po dlugim postoju byl spokoj az sie znowy nie nagrzal do 90. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|