|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Textar (?) |
Autor |
Wiadomość |
Marcin - fiattipo.pl
Pomógł: 4 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Sty 2005 Posty: 1166 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 05-07-2005, 18:32 Textar (?)
|
|
|
Ma ktos doswiadczenia w wyrobami tej firmy? Ponoc jeden z najwiekszych producentow - produkcja na pierwszy montaz do VW... Konkretnie interesuja mnie opinie nt. tarcz hamulcowych, bo moge kupic w atrakcyjnej cenie. Ewentualnie co innego? |
_________________ Pozdrawiam
Marcin
Tipo 1.4S '94 LPG (SPRZEDANY)
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 05-07-2005, 21:00
|
|
|
hmm.. ja tylko miałem do czynienia raz z klockami hamulcowymi, były OK, ale kto wie czy akurat dobre egzemplarze czy ogólnie dobrze robią...
mogę powiedzieć tyle, że od ludzi słyszałem dobre opinie o produktach textara...
ale wiadomo - dobrze samemu też wszędzie wypytać, nie tylko forum jak masz możliwość, różnie bywa... ja w każdym razie słyszałem, że OK, sam o ile pamiętam mam też u siebie klocki textara, jeżdżą już dość długo i niewiele się starły, nic nie piszczą od początku (jakieś o obniżonej piskliwości), przeżyły przegrzanie (aż się dymiły :-D ) i do dziś są bez zarzutu, jeszcze długo przejeżdżą.... |
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 05-07-2005, 21:48
|
|
|
Potwierdzam opinię o klockach, za namową sprzedawcy kupiłem komplet klocków. Polecał je, że niby lepsze niż ferodo i szczerze niezawiodłem się jest ok.
Jeżeli tarcze robią na podobnym poziome to będziesz zadowolony. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 05-07-2005, 22:59
|
|
|
Marcin - tipoklub.tk, ale oryginalne z ASO nie sa jakies super drogie.
Chyba ze szukasz jakies bardziej "wyczynowych". |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Marcin - fiattipo.pl
Pomógł: 4 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Sty 2005 Posty: 1166 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 06-07-2005, 07:43
|
|
|
miszko napisał/a: | Marcin - tipoklub.tk, ale oryginalne z ASO nie sa jakies super drogie.
Chyba ze szukasz jakies bardziej "wyczynowych". |
Wyczynowych nie szukam, bo i tak nie ma nic takiego do 1.4 Ciekawe po ile sa oryginaly? |
_________________ Pozdrawiam
Marcin
Tipo 1.4S '94 LPG (SPRZEDANY)
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl |
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 06-07-2005, 08:30
|
|
|
Z wyczynowymi nie ma tak źle, nawet do 1.4 się coś znajdzie np: rowkowane, nawiercane, albo takie i takie z bardziej dostępnych producentów oferują je Brembo, ATE, Zimermmann, EBC, OMP. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|