|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Pompa wspomagania... śruby mocujące |
Autor |
Wiadomość |
TiP016V;)
Pomógł: 4 razy Wiek: 42 Dołączył: 28 Lis 2005 Posty: 178 Skąd: WRC
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 20-09-2007, 08:31 Pompa wspomagania... śruby mocujące
|
|
|
Jakie długie są śruby mocujące łapę od pompy wspomagana do głowicy? Ja mam otwory, ale nie są nagwintowane, poza tym są krótkie (około 1cm) i nie wiem ile jest jeszcze miejsca w głowicy... czy rozwiercać jeszcze te otwory czy tylko nagwintować i dać krótkie śruby...
Tak na marginesie - oddawałem już auto do dwóch warsztatów na założenie wspomagania - ile się bajek nasłuchałem... np. że trzeba pół przodu rozebrać, całą deskę itp., że w silniku 1.4 należy kołyskę opuścić, głowicę ściągać, żeby włożyć wspome... w ogólnym rozrachunku żaden się tego nie podjął, chociaż ceny jakie wołali były od 300 w górę... z tym, że od razu im mówiłem, że ma być zrobione porządnie, bo jak będzie lipa to odwiedzę ich z rachunkiem.
Nie pozostało mi nic innego jak zakasać rękawy i samemu założyć wspomę. Jednemu mechanikowi już zapowiedziałem, że go odwiedzę po założeniu i udowodnię, że jednak nie jest to takie trudne. |
|
|
|
|
topdrive
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 23-09-2007, 09:34
|
|
|
to czekam na relację, bo sam się nad tym zastanawiam... Na forum było kilka osób, które montowały wspomaganie, ale jakoś nigdzie nie rzucił mi się w oczy jakiś sensowny opis krok po kroku.. Jakbyś mógł, to napisz później co i jak poszło i ile mniej więcej cała impreza może kosztować . |
_________________ był Ford Fiesta Mk1 1.0 `80
był Fiat Tipo 1.4ie DGT `89
był Fiat Coupe 2.0 16v Turbo Plus `94 "Żaba"
był Honda SFX 50 Sport
jest Fiat Marea Weekend HLX 1.9 JTD `99
jest Fiat Coupe 2.0 16v Turbo Plus `94 "Jajecznica" |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|