|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Check Panel |
Autor |
Wiadomość |
ArniK
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 29-11-2007, 00:51 Check Panel
|
|
|
Witam
Tak jak podałem w opisie. Kupiłem ostatnio Temperówkę 1.9TD, składak. Najwyraźniej składający miał głęboko w poważaniu podpięcie czujników albo jestem w błędzie, że CP działa poprawnie. Jeżeli ktoś może zweryfikować moje przypuszczenia- czy test deski digital nie stwierdza poprawności działania CP, czy też czujniki nie są podłączone w ogóle (nic poza kontrolką poziomu oleju, z którą co drugi właściciel temperówki ma problemy, nie świeci się).
Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 29-11-2007, 12:55
|
|
|
Chcesz sprawdzić czy check działa poprawnie? wyjmij żarówke powiedzmy od prawego postoju z przodu, powinna się zapalić kontrolka na checku. Czy check sygnalizuje otwarcie drzwi ? |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
ArniK
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 29-11-2007, 22:53
|
|
|
Właśnie tak jak pisałem, nie pokazuje tego, co powinien, jedynie udało mi się zapalić jedną kontrolkę po włączeniu świateł przeciwmgielnych. Zauważyłem, że nie mam podpiętego napięcia do czujnika pasów, tak więc spodziewam się, że reszta również nie jest podpięta. Drzwi też nie podpięte:/. Wymieniłem dzisiaj płyny i spojrzałem na temperówkę od dołu- koopa kabli w komorze silnika do niczego niepodpiętych. Lekko się wkurzam tym, bo widać, że ktoś go składał "na zasadach ogólnych", bez wnikania co do czego:/ Cieszę się, że w ogóle chodzi;-) |
_________________ Tempra 1.9TD '92 wersja Vivaldi |
|
|
|
|
Race_D
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 25-01-2008, 11:34
|
|
|
Podłącze się do tematu żeby nowego nie tworzyć bo mam małą zagadkę u siebie. Przy otwarciu którychkolwiek przednich drzwi na CP oprócz kontrolki od tych właśnie drzwi świeci się też kontrolka od klapy bagażnika. Zarówno jedne i drugie tylne drzwi jak i sama klapa bagażnika po otwarciu powodują załączenie jedynie swoich kontrolek w CP. Czy to normalne (nie wiem, zrobione w celu większego zwracania uwagi bo to czesto używane drzwi) czy ktoś coś zamotał, prawdopodobnie montując alarm i podpinając się w jakiejś kombinacji z diodami pod seryjne czujniki? |
_________________ Tipo 1.6ie
Waiting for TwinCam...
>> ITAL Performance << - modyfikacje mechaniczne, tuning & more... |
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 25-01-2008, 12:06
|
|
|
Skoro piszesz o podpięciu alarmu to po prostu ktoś odseparował czujniki ale nie wszystkie,albo zrobił to źle.Nie można łączyć tych przewodów razem jeżeli się najpierw ich nie puści przez diody,tak aby nie miały na siebie żadnego wpływu.Każdy czujnik musi być podpięty przez diodę. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|