Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Check Panel
Autor Wiadomość
ArniK 

Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 29-11-2007, 00:51   Check Panel

Witam
Tak jak podałem w opisie. Kupiłem ostatnio Temperówkę 1.9TD, składak. Najwyraźniej składający miał głęboko w poważaniu podpięcie czujników albo jestem w błędzie, że CP działa poprawnie. Jeżeli ktoś może zweryfikować moje przypuszczenia- czy test deski digital nie stwierdza poprawności działania CP, czy też czujniki nie są podłączone w ogóle (nic poza kontrolką poziomu oleju, z którą co drugi właściciel temperówki ma problemy, nie świeci się).
Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam

Hipo 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 29-11-2007, 12:55   

Chcesz sprawdzić czy check działa poprawnie? wyjmij żarówke powiedzmy od prawego postoju z przodu, powinna się zapalić kontrolka na checku. Czy check sygnalizuje otwarcie drzwi ?

JCB 3CX Contraktor

ArniK 

Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 29-11-2007, 22:53   

Właśnie tak jak pisałem, nie pokazuje tego, co powinien, jedynie udało mi się zapalić jedną kontrolkę po włączeniu świateł przeciwmgielnych. Zauważyłem, że nie mam podpiętego napięcia do czujnika pasów, tak więc spodziewam się, że reszta również nie jest podpięta. Drzwi też nie podpięte:/. Wymieniłem dzisiaj płyny i spojrzałem na temperówkę od dołu- koopa kabli w komorze silnika do niczego niepodpiętych. Lekko się wkurzam tym, bo widać, że ktoś go składał "na zasadach ogólnych", bez wnikania co do czego:/ Cieszę się, że w ogóle chodzi;-)

Race_D 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 25-01-2008, 11:34   

Podłącze się do tematu żeby nowego nie tworzyć bo mam małą zagadkę u siebie. Przy otwarciu którychkolwiek przednich drzwi na CP oprócz kontrolki od tych właśnie drzwi świeci się też kontrolka od klapy bagażnika. Zarówno jedne i drugie tylne drzwi jak i sama klapa bagażnika po otwarciu powodują załączenie jedynie swoich kontrolek w CP. Czy to normalne (nie wiem, zrobione w celu większego zwracania uwagi bo to czesto używane drzwi) czy ktoś coś zamotał, prawdopodobnie montując alarm i podpinając się w jakiejś kombinacji z diodami pod seryjne czujniki?

ZielonyTBG 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 25-01-2008, 12:06   

Skoro piszesz o podpięciu alarmu to po prostu ktoś odseparował czujniki ale nie wszystkie,albo zrobił to źle.Nie można łączyć tych przewodów razem jeżeli się najpierw ich nie puści przez diody,tak aby nie miały na siebie żadnego wpływu.Każdy czujnik musi być podpięty przez diodę.
     assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu