Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy wycieraczek
Autor Wiadomość
bartek 
witamy nowego

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 07-12-2005, 21:46   Problemy wycieraczek

Witam.Mam problem z wycieraczkami,w sumie od początku od kiedy nabyłem Tempre.Zastanawiam się nad wymianą,tylko tu jest problem!.Wybrać tansze gorzej się prezentujące ale zato ekonomiczniejsze,czy orginalne leprze w wyglądzie ale gorsze w eksploatacji.Proszę o porade i ewentualne wskazówki cenowe.Problem może błachy,ale w teraźniejszych warunkach widoczność na drodze to podstawa!Pozdrawiam :)

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 07-12-2005, 22:14   

codzi Ci o całość, ramię czy pióra?

mi za całą jak się uszkodziło ramię policzyli grubo ponad 100 to podziękowałem.....
zrobiłem w domu reanimację + składaka z czymś taniutkim, nie widać nic a ściera super... i ponad 100 w kieszeni....
mam tak już prawie rok
i jest OK (ash się rymnęło :D )
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Mucha 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 07-12-2005, 22:33   

Te ramiona to jest totalny nieużytek. Ja we wlasnym zakresie przerobilem te wycieraczki. Wykrecilem ja przynioslem do domku uciolem troche krucej zrobilem tzw. haczyk zalozylem pióra jakies z Geanta i chodza jak nowe :D Jak bede mial foto to sie pochwale. Pozdrawiam.

gulczas 

Wysłany: 11-12-2005, 20:02   

No przydało by sie foto bo mnie też czeka wymiana/regenaracji czy cokolwiek bo już normalnie tragedia te wycieraczki :\

assistance   Moneta

Erewan 

Województwo: Mazowieckie
Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 15-12-2005, 12:53   

Ja tam nie wiem, skąd te problemy u większości Temprowiczów. Ja zrobiłem najprościej, jak się dało - kupiłem oryginały Valeo do Tempry, Alfy 155 i Dedry. Tak, są drogie (56,00PLN komplet na przód). Tak, wiem, że to rozpusta w biały dzień. Tak, wiem, że można taniej...

Ale za to komplet składa się z DWÓCH RÓŻNYCH wycieraczek odpowiednio oznakowanych. Inna jest od strony kierowcy, a inna od pasażera. Chodzą jak marzenie, zapomniałem co to mazanie szyb :D
     Moneta

bob96 

Wysłany: 15-12-2005, 14:01   

W mojej Temperce mam założone ramiona od Cromy, a wycieraczki obie jednakowej długości 53 cm. i jest miodzio :)
P.Walker+ Sirio ML145
Uniden 78 elite
     assistance

ombry 
witamy nowego

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Ostrzeżeń:
 2/3/5
Wysłany: 02-11-2006, 17:39   

BARDZO ważne są gumy najlepsze grafitowe

Rudigreg 

Wysłany: 25-03-2007, 10:01   

Rozwiązałem problem przez wymianę ramion „zespolonych- pióro razem z ramieniem” na starszego typu czyli same ramiona. Zainstalowałem pióra firmy heyner. Od roku ma spokój z wycieraczkami.
Nie chcę polecać tych piór ponieważ teraz są ładniejsze.
:lol: heyner

rosama 

Wysłany: 15-04-2007, 08:47   

Ja mam trochę inny problem z wycieraczkami. Wycieraczki strasznie głośno pracują i przy powrocie (w max górnym położeniu) strasznie hałasują. Wczoraj rozbierałem podszybie i wyczyściłem i nasmarowałem tulejki (osie) ramion wycieraczek. Jednak przy rozłączaniu cięgien pękły mi dwie plastikowe tulejki-kapturki, którymi te cięgna są połączone i jedno połączenie jest luźne. :( I pracują teraz tak samo głośno albo i głośniej niż przedtem...
I teraz pytanie: czy dostanę sklepie lub ASO coś takiego?
Patrzyłem w EPER i tam napęd jest jako jedna całość... :sciana:
A można by te połączenia przewiercić i skręcić na śrubkę i nakrętkę? :idea:

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 15-04-2007, 10:23   

Jeżeli w ePer widać to jako całość, to w ASO będzie tak samo. Oni też korzystają z ePer.
Jedynie jedz na szrot i zdobądz inny mechanizm lub kup od kogoś.

Odpowiedz do tematu