Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
moje Tipo
Autor Wiadomość
evillysy 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 15-05-2007, 07:23   moje Tipo

Witam
Swojego Tipka kupiłem parę miesięcy temu od żony znajomego nie ukrywam że był strasznie zapuszczony.Miesiąc temu miałem niestety stłuczkę i to zmotywowało mnie do zabrania się za mój wozik.Zrobione zostało całe zawieszenie przód i tył, wymieniony wtrysk, wszystkie płyny i oleje,kompletne nowe hamulce,rozrząd kpl,kompletne sprzęgło,pompa paliwowa,świece zapłonowe , filtr powietrza i paliwa,pasek od alternatora oraz naprawione zacinające się przednie wycieraczki.Z mechaniki na razie to tyle chociaż zostało mi jescze zajęcie się gaśnięciem autka na benzynie na wolnych obrotach i wymiana silniczka tylnej wycieraczki.Zabrałem się też za wnętrze autka, seryjną tapicerkę w opłakanym stanie jaka była w moim 1,4 z 1993 roku wymieniłem na tą z SEDICIVALVOLE ( fotele przód,tylna kanapa.boczki drzwiowe).Zakupiłem też następujące rzeczy które czekają tylko aż będę miał wolne i zacznę je po koleji montować:Czarne dywaniki z czerwonymi obszyciami i logiem Abartha,skórzany czerwony mieszek i gałkę zmiany biegów od Momo,elektryczne szyby przednie,kierownicę czerwono czarną Momo z klaksonem D&W.A od znajomego mechanika mam już zaklepane Felgi aluminiowe ad Ritmo Abartha.I to na razie wszystko choć planuję jeszcze w naibliższym czasie doposarzyć Tipka w przednie halogeny i spojlerek tylnej klapy.Do pełni szcześcia brakuje mi tylko pieniędzy na kompletne przemalowanie autka na czarną perłę ,ale może niedługo jak trafię 6 w totka to kto wie...
Zdjęcia swojego tipka wrzucę jak tylko zamontuję to co aktualnie posiadam,wcześniejszych zdjęć przed przeróbkami trochę wstyd pokazywać.
Pozdrawiam
     assistance   Moneta

grabarz 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 15-05-2007, 07:34   

evillysy, wzuć te teraźniejsze , a później jak zrobisz będzie porównanie 8) ,niema sie czego wstydzić,przecież nie twoja wina że autko zapuszczone, wielu z nas takie miało :roll:

evillysy 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 15-05-2007, 07:38   

Niestety nie mam zdjęć autka zaraz po zakupie a te które mogę zrobić teraz nie oddadzą stanu auta w jakim było niedawno gdyż ma już zmieniona tapicerkę i wyklepany oraz polakierowany przedni lewy błotnik,maskę,nowy zderzak przedni.
     assistance   Moneta

avenger85 

Województwo: Świętokrzyskie
Ostrzeżeń:
 10/3/5
Wysłany: 15-05-2007, 11:40   

fotki :) chcemy zobaczyć ...

Gibson 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 23-05-2007, 09:55   

grabarz napisał/a:
niema sie czego wstydzić,przecież nie twoja wina że autko zapuszczone

poprzedni właściciel mojego Tipka był dupą a nie kierowcą... więc musiałem trochę posprzątać i wyprowadzić parę rzeczy.
Na nieszczęście tam gdzie mieszkam jest ciasno i zawsze jakieś auto jest obite albo odrapane.
Kiedy jechałem na ostatni zlot TTT bałem się co koledzy powiedzą ... i o dziwo nikt nie wytknął mi tego jak wygląda mój samochód ... szacunek dla kolegów z TTT :dlon:

Odpowiedz do tematu