|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
moje Tipo |
Autor |
Wiadomość |
evillysy
Pomógł: 4 razy Wiek: 41 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 551 Skąd: Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 15-05-2007, 07:23 moje Tipo
|
|
|
Witam
Swojego Tipka kupiłem parę miesięcy temu od żony znajomego nie ukrywam że był strasznie zapuszczony.Miesiąc temu miałem niestety stłuczkę i to zmotywowało mnie do zabrania się za mój wozik.Zrobione zostało całe zawieszenie przód i tył, wymieniony wtrysk, wszystkie płyny i oleje,kompletne nowe hamulce,rozrząd kpl,kompletne sprzęgło,pompa paliwowa,świece zapłonowe , filtr powietrza i paliwa,pasek od alternatora oraz naprawione zacinające się przednie wycieraczki.Z mechaniki na razie to tyle chociaż zostało mi jescze zajęcie się gaśnięciem autka na benzynie na wolnych obrotach i wymiana silniczka tylnej wycieraczki.Zabrałem się też za wnętrze autka, seryjną tapicerkę w opłakanym stanie jaka była w moim 1,4 z 1993 roku wymieniłem na tą z SEDICIVALVOLE ( fotele przód,tylna kanapa.boczki drzwiowe).Zakupiłem też następujące rzeczy które czekają tylko aż będę miał wolne i zacznę je po koleji montować:Czarne dywaniki z czerwonymi obszyciami i logiem Abartha,skórzany czerwony mieszek i gałkę zmiany biegów od Momo,elektryczne szyby przednie,kierownicę czerwono czarną Momo z klaksonem D&W.A od znajomego mechanika mam już zaklepane Felgi aluminiowe ad Ritmo Abartha.I to na razie wszystko choć planuję jeszcze w naibliższym czasie doposarzyć Tipka w przednie halogeny i spojlerek tylnej klapy.Do pełni szcześcia brakuje mi tylko pieniędzy na kompletne przemalowanie autka na czarną perłę ,ale może niedługo jak trafię 6 w totka to kto wie...
Zdjęcia swojego tipka wrzucę jak tylko zamontuję to co aktualnie posiadam,wcześniejszych zdjęć przed przeróbkami trochę wstyd pokazywać.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
grabarz
Pomógł: 18 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 1685 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 15-05-2007, 07:34
|
|
|
evillysy, wzuć te teraźniejsze , a później jak zrobisz będzie porównanie ,niema sie czego wstydzić,przecież nie twoja wina że autko zapuszczone, wielu z nas takie miało |
_________________ KAŻDY MOŻE BYĆ MODEM...ALE NIE KAŻDY DO TEGO SIĘ NADAJE |
|
|
|
|
evillysy
Pomógł: 4 razy Wiek: 41 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 551 Skąd: Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 15-05-2007, 07:38
|
|
|
Niestety nie mam zdjęć autka zaraz po zakupie a te które mogę zrobić teraz nie oddadzą stanu auta w jakim było niedawno gdyż ma już zmieniona tapicerkę i wyklepany oraz polakierowany przedni lewy błotnik,maskę,nowy zderzak przedni. |
|
|
|
|
avenger85
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 18 Lut 2007 Posty: 571 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 15-05-2007, 11:40
|
|
|
fotki chcemy zobaczyć ... |
_________________ Fiat Tipo 2.0 8V |
|
|
|
|
Gibson
Pomógł: 1 raz Wiek: 47 Dołączył: 09 Lip 2005 Posty: 276 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 23-05-2007, 09:55
|
|
|
grabarz napisał/a: | niema sie czego wstydzić,przecież nie twoja wina że autko zapuszczone |
poprzedni właściciel mojego Tipka był dupą a nie kierowcą... więc musiałem trochę posprzątać i wyprowadzić parę rzeczy.
Na nieszczęście tam gdzie mieszkam jest ciasno i zawsze jakieś auto jest obite albo odrapane.
Kiedy jechałem na ostatni zlot TTT bałem się co koledzy powiedzą ... i o dziwo nikt nie wytknął mi tego jak wygląda mój samochód ... szacunek dla kolegów z TTT |
_________________ Był Tipek 1.6 OHC '92 rok, gaźnik, LPG - Lovato
Jest Astra 1.6, 16V, X16XEL '98 rok, kombi, benzyna |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|