|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Regulacja mechanizmu opuszczania szyb |
Autor |
Wiadomość |
voots
Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 19 Cze 2008 Posty: 113 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 28-07-2009, 03:44 Regulacja mechanizmu opuszczania szyb
|
|
|
Problem tyczy się szyby drzwi tylnych. Przy opuszczaniu jakieś 5 cm przed końcem opuszczania szyba zapiera o zewnętrzną listwę/uszczelkę i opuszcza się z ogromnym trudem. Czy to kwestia regulacji? Da się to wyregulować? |
|
|
kamyk0077
Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 02 Lis 2008 Posty: 407 Skąd: Żary
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 28-07-2009, 21:37
|
|
|
Musisz sprawdzić czy uszczelka Ci sie nie podwineła. Ja tak miałem z przednimi że pod koniec uszczelka mi się zawineła i koniec nic nie szła dalej. A jeszcze jedno. Masz centralny i czy ta szyba wkońcu opuszcze się do samego dołu?? |
_________________ AHS założone w Tipo 1.4 ;p;p |
|
|
|
|
voots
|
Wysłany: 28-07-2009, 22:15
|
|
|
Centralny jest. Opuszcza się z dużym trudem. Uszczelka raczej się nie podwinęła. Szyba od strony wodzika wpycha się na uszczelkę aż ją odgina. Od strony słupka B idzie w porządku. |
|
|
kamyk0077
Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 02 Lis 2008 Posty: 407 Skąd: Żary
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 29-07-2009, 22:01
|
|
|
Zobacz czy przypadkiem szyba nie zatrzymuje się na kablach od centralnego. Ja miałem tak samo że jak opuszczałem szybe to do połowy szło normalnie a potem duży opur i koniec. Okazała się że szyba zatrzmuje się na kablach od centralnego |
_________________ AHS założone w Tipo 1.4 ;p;p |
|
|
|
|
voots
|
Wysłany: 29-07-2009, 23:37
|
|
|
To nie kabelki, bo te są elegancko przypięte z dala od szyby. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|