|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Spadek mocy silnika |
Autor |
Wiadomość |
Piaskowy
|
Wysłany: 01-03-2005, 16:58 Spadek mocy silnika
|
|
|
Mój silnik to monowtrysk 1600 gaz. Przy zmianie biegów z 1 na 2 po naciśnieniu pedału gazu silnik spada z obrotów i traci moc prawie do zera przez jakieś pare sekund. Wygląda to jakby nie dostawał paliwa.Zaznacze że dzieje się to tak na tej redukcji biegów , znaczy z jedynki na dwójke. Co to może być. |
_________________ TEMPERUNIA jAWOR |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 01-03-2005, 18:36
|
|
|
Nie znam sie na wtryku ale cos mi wiadomo ze czujnik od polozenia przepustnicy i/lub od wcisniecia pedalu gazu wyciera sie gdzies tam na tej plytce i przez to czasami przerywa "silnik".
Ale mowie ze nie znam sie dokladnie tyklo kojarze fakt - Jacacenty tak mowil na zlocie |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Piaskowy
|
Wysłany: 02-03-2005, 08:49
|
|
|
Chyba nie bo dzieje się tylko przy redukcji biegu z 1 na 2 |
|
|
|
|
gary
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 02-03-2005, 15:47
|
|
|
kurde mam taki sam problem ... startuje dam troszke wiecej gazu a ten zdycha obroty leca na pysk i jak bym go nie podtrzymal odrazu an sprzegle to by zgasl ... kurde u mechanika sprawdzili pod komputerem co jest to nie doszli ... kazali jechac do gazownika.. pojechalem gosc powiedzial ze silnik krokowy kupilem dzisiaj ... 310zl ;] wsyzstko swietnie gosc spuscil montuje wyjezdzam znowu zdycha no myslalem ze zawalu dostane pojechalem do Polmozbytu (Rzeszów) i umowilem sie na kontrole silnika pod leprzy komputer zobacyzmy ale jestem wsciekly wydalem kase i nie naprawilo sie... mam do sprzedania Silnik Krokowy sprawny ... chce ktos kupic ? cholera jasna ! nie iwem co moze byc... uz nie chcialem ladowac 80zl na swiece dodatkowe koszty poczekam zobacze... az mi sie chcialo plakac jak nie dzialalo ! TO CO MOZE BYC tez mam 1.6 ie 1994 na wtrysku jednopunktowym !
DOPISANE:
Kupilem Swiece NGK teraz musze skombinowac klucz do swiec dalem 12zl/sztuka jak bog mnie kocha (a do kosciola nie chodze) to autko bedize jezdzilo jak nie to znowu zalamka na calego |
|
|
|
|
Piaskowy
|
Wysłany: 02-03-2005, 21:43
|
|
|
Ja narazie się męczę . Jak coś wskurasz daj znać |
|
|
|
|
gary
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 02-03-2005, 22:10
|
|
|
dam znac ja tez sie mecze ... auto stoi jak narazie jestem w plecy 335zl za ten nowy silnik krokowy bo moj byl dobry i kicha :-/ ale jutro jade na kompa zobacyzmy co bedzie ... Pozdrawiam i napisze co i jak |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|