Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Spadek mocy silnika
Autor Wiadomość
Piaskowy

Wysłany: 01-03-2005, 16:58   Spadek mocy silnika

Mój silnik to monowtrysk 1600 gaz. Przy zmianie biegów z 1 na 2 po naciśnieniu pedału gazu silnik spada z obrotów i traci moc prawie do zera przez jakieś pare sekund. Wygląda to jakby nie dostawał paliwa.Zaznacze że dzieje się to tak na tej redukcji biegów , znaczy z jedynki na dwójke. Co to może być.

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 01-03-2005, 18:36   

Nie znam sie na wtryku ale cos mi wiadomo ze czujnik od polozenia przepustnicy i/lub od wcisniecia pedalu gazu wyciera sie gdzies tam na tej plytce i przez to czasami przerywa "silnik".
Ale mowie ze nie znam sie dokladnie tyklo kojarze fakt - Jacacenty tak mowil na zlocie ;)

Piaskowy

Wysłany: 02-03-2005, 08:49   

Chyba nie bo dzieje się tylko przy redukcji biegu z 1 na 2

gary 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 02-03-2005, 15:47   

kurde mam taki sam problem ... startuje dam troszke wiecej gazu a ten zdycha obroty leca na pysk i jak bym go nie podtrzymal odrazu an sprzegle to by zgasl ... kurde u mechanika sprawdzili pod komputerem co jest to nie doszli ... kazali jechac do gazownika.. pojechalem gosc powiedzial ze silnik krokowy kupilem dzisiaj ... 310zl ;] wsyzstko swietnie gosc spuscil montuje wyjezdzam znowu zdycha no myslalem ze zawalu dostane :| pojechalem do Polmozbytu (Rzeszów) i umowilem sie na kontrole silnika pod leprzy komputer zobacyzmy ale jestem wsciekly wydalem kase i nie naprawilo sie... mam do sprzedania Silnik Krokowy sprawny ... chce ktos kupic ? :| cholera jasna ! nie iwem co moze byc... uz nie chcialem ladowac 80zl na swiece dodatkowe koszty poczekam zobacze... az mi sie chcialo plakac jak nie dzialalo ! :| TO CO MOZE BYC tez mam 1.6 ie 1994 na wtrysku jednopunktowym !

DOPISANE:
Kupilem Swiece NGK teraz musze skombinowac klucz do swiec dalem 12zl/sztuka jak bog mnie kocha (a do kosciola nie chodze) to autko bedize jezdzilo jak nie to znowu zalamka na calego :(

Piaskowy

Wysłany: 02-03-2005, 21:43   

Ja narazie się męczę . Jak coś wskurasz daj znać

gary 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 02-03-2005, 22:10   

dam znac ja tez sie mecze ... auto stoi jak narazie jestem w plecy 335zl za ten nowy silnik krokowy bo moj byl dobry i kicha :-/ ale jutro jade na kompa zobacyzmy co bedzie ... Pozdrawiam i napisze co i jak

Odpowiedz do tematu