|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
zaślepka zamka |
Autor |
Wiadomość |
kos7
witamy nowego
Pomógł: 1 raz Wiek: 49 Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 2 Skąd: Krosno
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 05-11-2007, 21:55 zaślepka zamka
|
|
|
W moim Tipo zacięła się blaszka zamykająca otwór zamka bagażnika. Próbowałem WD40, jednak bezskutecznie. Podobno taką zaślepkę zamka można wymienić. Czy ktoś miał z tym problem? gdzie takie zaślepki/zatyczki można dostać? |
|
|
|
|
egon
Pomógł: 57 razy Wiek: 42 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 5516 Skąd: Pleszew
Województwo: Wielkopolskie
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 05-11-2007, 22:08
|
|
|
Pewnie sie da (w co watpie ) ale to troche grzebania i niewiem czy wogóle dostaniesz takie cos |
_________________ VW Polo 9N 1,2 12V - żony
LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM
Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 05-11-2007, 22:21
|
|
|
samej tej blaszki to raczej nie dokupisz,bo to jest cała wkładka do zamka,zmienialem to kiedys u siebie w tipo,ale miałem drugie wkładki i je rozebrałem no i poskładałem z dwóch jedną problem polega na tym,że tam jest sprężynka co zamyka ta blaszke,jak spadnie to jest lipa,trzeba to rozebrac... |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
egon
Pomógł: 57 razy Wiek: 42 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 5516 Skąd: Pleszew
Województwo: Wielkopolskie
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 05-11-2007, 22:53
|
|
|
Radziłbym kupic nowy wkład bo ten rozbierac i złozyc niewiadomo z czego Poza tym to jest dosys tania czesc |
_________________ VW Polo 9N 1,2 12V - żony
LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM
Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 06-11-2007, 01:14
|
|
|
ja to wymieniałem, bo jakieś patałachy swego czasu próbowali mi się włamać, rozjechali ten metalowy aluminowy właśnie 'kapsel' ze szparką na kluczyk, który jest na końcu wkładki zamka; bez nawet wyjmowania wkładek udało mi się stary 'kapsel' wyciągnąć (ale powolutku), w nim faktycznie jest ta blaszka zasłaniająca otwór i sprężynka, blaszka ma coś jak wypustki podobne do zawiasu ale nie trzyma się na stałe, podobnie jak sprężynka; możesz to zdjąć, sam 'kapsel', ułożyć blaszkę na miejsce i sprężynkę (ta będzie wyskakiwać) i ją czymś przyłapać i tak w komplecie nałożyć 'kapsel' na nowo na wkładkę, będzie trzymać, ablo z innej wkladki taki kapsel przełożyć.... |
|
|
dcfan
Pomógł: 5 razy Wiek: 36 Dołączył: 28 Paź 2007 Posty: 660 Skąd: Reda
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 06-11-2007, 19:26
|
|
|
Z innej wkładki czyli wyjmij sąsiadowi co TT nie szanuje |
_________________ Tipo 1.6 + skrzynia 1.4 '89 DGT gaźnik + Digiplex2 + LPG Fotele Recaro, boczki Sedicivalvole, MOMO
Daewoo Nubira kombi '99 1.6 16V 110KM |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|