|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Błedne wskazania wskaznika temperatury i wskaznika paliwa. |
Autor |
Wiadomość |
Pietrek17
witamy nowego
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 30-06-2009, 10:52 Błedne wskazania wskaznika temperatury i wskaznika paliwa.
|
|
|
Witam jestem tu nowy ale chyba w dobrym dziale wstawilem temat oczywiscie korzystalem z szukajki alenie znalazlem tematu ktoryjednoznacznie moglby moj problem rozwiazac.A mianowicie mam problem ze wskaznikami na mojej desce digital wskaznik temp.od jakiegos czasu zaczal pokazywac caly czas 130 czyli do konca skali a wskaznik paliwa od keidy pamietam nie pokazuje jak trzeba.Wymienialemjuz pompe paliwa razem z tymi takimi kreseczkami po ktorych sie poruszaja blaszki i dalej to samo praktycznie zawsze mryga rezerwa a czasem pokaze z polowe baku ale na chwile,a co do wskaznika temp.to zostal wymieniony czujnik miedzy swiecami i do niego dochodzi jeden kabelek z wsuwka i nic nie pomoglo rozebralem licznik caly poczyscilem wszystkie styki i dalej to samo mozna cos jeszcze zrobic zeby to dzialalo,Aha nioe wiem czy to wazne ale mam silnik 1.6 8v na jednopunktowym wtrysku a auto to tempra sw czyli kombi.Pozdrawiam i z gory dziekuje za kazda pomoc.
** Dodano: 30-06-2009, 20:58 **
Poszperalem troche w szukajce i znalazlem ze to moze byc wina zasneidzialej masy pod akumulatorem przeczyscilem i na wskaznik temperatury pomoglo a paliwko to ak bylo tak jest wiec nei wiem czego to wina. |
|
|
|
|
hoogasek
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 01-07-2009, 15:53
|
|
|
ja mam dokładnie ten sam problem.... tylko ze mam zwykły zegar do paliwa który ciągle pokazuje duzo mniej niz powinien i potem tak jade na wyczucie! podejrzewam ze to moze byc wina zawieszającego się pływaka bo jak moje auto postoi nieraz cały dzien i noc i rano wsiadam to pokazuje jak nalezy a jak rusze i przychamuje to wskazówka leci na zero i tak juz zostaje! bede próbował z tym pływakiem moze pomoze! |
_________________ [T][I][P][O] 1.6 i.e.
94 Rok i tylko 98 tysięcy przeQlane
Miłośc Od Pierwszego Wejrzenia |
|
|
|
|
Pietrek17
witamy nowego
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 01-07-2009, 18:34
|
|
|
No probuj kolego u mnie wyczysczenei tych mas pod aku pomoglo na wskaznik temp bo juz dziala jak nalezy a paliwo dalej swoje,wymienione plywak,pompa,wyczyszczone styki,no wszystko co zwiazane z paliwem i dalej to samo jest. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|