|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Instalacja BRC - fiat tempra 2.0 |
Autor |
Wiadomość |
kefirek
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 19-02-2010, 17:13 Instalacja BRC - fiat tempra 2.0
|
|
|
Cześć. Mam problem z moją temprą.Mam instalację BRC ( chyba ta najprostsza ). Od wczoraj nie przełancza mi na gaz ani w automacie ( po osiągnięciu temperatury ) ani z ręki. Na benzynie samochód chodzi (tzn nigdy nie było ok ale działa, ma problemy przy 60-70 stopniach wtedy się zalewa, trzeba przegazować i jest ok ). Co można samemu sprawdzić? |
|
|
|
|
m.m1981
Pomógł: 4 razy Wiek: 43 Dołączył: 09 Gru 2009 Posty: 234 Skąd: gorka jaklinska
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 19-02-2010, 20:14
|
|
|
mozesz mi przeslac zdjecie komory silnika to ci wyjasnie co zrobic zeby bylo ok....latwiej bedzie na zdjeciu poniewaz wiem co trzeba zrobic tylko noewiem jak sie co nazywa i ciezko by mi bylo w ten sposob wyjasnic |
_________________ były
dwa maluchy 125p polonez renault 25 tipo 1.4:(((
jest
JEST LANCIA DELTA )) juz zyje jeszcze nie w jednym kolorze ale zyje i ma sie nie zle
pojawił się MERCEDES C200 |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 19-02-2010, 22:05
|
|
|
m.m1981, jak myślisz o spięciu elektrozaworu "na krótko" to słaby pomysł.
kefirek, zainteresuj się przełącznikiem gaz/benzyna. wg mnie on nawala. |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
m.m1981
Pomógł: 4 razy Wiek: 43 Dołączył: 09 Gru 2009 Posty: 234 Skąd: gorka jaklinska
|
Wysłany: 20-02-2010, 09:45
|
|
|
konikks napisał/a: | jak myślisz o spięciu elektrozaworu "na krótko" to słaby pomysł. |
nie tylko z tego co pamiętam to jest tam takie coś(nie wiem jak się nazywa)co trzeba rozłożyć i wyczyścić i powinno być ok.
Tylko że nie wiem jak się o nazywa a na zdjęciu, mógłbym to zlokalizować i powiedzieć koledze co ma zrobić.
** Dodano: 20-02-2010, 09:47 **
konikks napisał/a: | zainteresuj się przełącznikiem gaz/benzyna, wg. mnie on nawala. |
to raczej nie przełącznik chociaż nie mówię na sto ale już kilka razy czyściłem ten wihajster u kumpla i potem było ok. |
_________________ były
dwa maluchy 125p polonez renault 25 tipo 1.4:(((
jest
JEST LANCIA DELTA )) juz zyje jeszcze nie w jednym kolorze ale zyje i ma sie nie zle
pojawił się MERCEDES C200 |
|
|
|
|
kefirek
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 22-02-2010, 08:43
|
|
|
Przełącznik gaz/benzyna jest ok ( sprawdziłem). Popołudniu zainteresuję się elektrozaworami, posprawdzam je.
** Dodano: 08-03-2010, 23:11 **
Sprawdziłem samu wszystko co jest mozliwe i nic z tego. Dziś pojechałem do gazownika i po prawie 40 minutach pojawiła się diagnoza. Uszkodzony sterownik. Podobno mam starego typu z gniazdem 24-pinowym, teraz są podobno 6 lub 8 pinowe. Umówiony jestem na jutro, zobaczę co z tego wyjdzie.
** Dodano: 10-03-2010, 16:28 **
Sterownik wymieniony. Wszystko działa. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|