|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
skrzynka bezpieczników |
Autor |
Wiadomość |
cesaszz
witamy nowego
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 03-02-2008, 09:36 skrzynka bezpieczników
|
|
|
witam!
jak w temacie mam problem z bezpiecznikami! kupiłem ostatnio nowa skrzynkę bezpieczników bo w starej były popalone sekcje i nie wszystko chodziło! prawie wszystko miałem na krótko. a teraz jak pod piąłem nowa skrzynkę to wszystko chodziło ale nagle zaczęło coś cze szczeć i nie mam teraz świateł tylko sama przednia postojówka świeci i nic więcej
dzięki za pomoc |
|
|
|
|
Q..
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 05-02-2008, 21:13
|
|
|
Nową czy używaną ? Miałem kiedyś taki przypadek (jak mi spaliła sie skrzynka) że dostałem inną od kumpla i cieszyłem się nią tylko 3 dni i też padły jakieś obwody. Następna okazała sie już szczęśliwa (przeżyła samochód). Te skrzynki z demontażu jak trochę poleżą (zwłaszcza w wilgoci) to już kiszka. |
_________________ BRAVO 1.6 & LANCIA Y 1.4 & MAREA SW 1.6 |
|
|
|
|
cesaszz
witamy nowego
|
Wysłany: 27-02-2008, 17:37
|
|
|
moze wam sie tez tak dziolo ! bo dalej nie moge dojść do ladu z tymi bezpiecznikami a teraz jest taki problem ze jak jade na biegach 1 3 5 i lekko lewarek popchnę do przodu to wszystko dziala co to moze byc ? |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 27-02-2008, 17:41
|
|
|
It's a magic
A na poważnie, to nie widzę powiązania z lewarkiem zmiany biegów, a wiązkami elektrycznymi nawet koło cięgien nie idzie żadnej ważny przewód czy wiązka.
Całkiem możliwe, że masz gdzieś zwarcie i to poważne. W nowej skrzynce palą się nadal bezpieczniki? |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
cesaszz
witamy nowego
|
Wysłany: 27-02-2008, 18:07
|
|
|
nie nic sie nie pali! tylko jak wlacze nawiew to bzyka ale jak dopchal lewarek to nie bzyczy i chodzi wszystko! a moze nie byc masy ?? |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 01-03-2008, 11:35
|
|
|
może coś z masami, a trzeszczeć w skrzynce mogą przekaźniki;
poza tym jak masz wyrobione poduszki silnika / skrzyni to może on się przemieszczać pod maską różnie, akurat np na biegach 1-3-5 i wtedy np coś 'dopycha' Ci coś co robi momentami zwarcie.. kto wie.. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|