Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
skrzynka bezpieczników
Autor Wiadomość
cesaszz 
witamy nowego

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 03-02-2008, 09:36   skrzynka bezpieczników

witam!
jak w temacie mam problem z bezpiecznikami! kupiłem ostatnio nowa skrzynkę bezpieczników bo w starej były popalone sekcje i nie wszystko chodziło! prawie wszystko miałem na krótko. a teraz jak pod piąłem nowa skrzynkę to wszystko chodziło ale nagle zaczęło coś cze szczeć i nie mam teraz świateł tylko sama przednia postojówka świeci i nic więcej
dzięki za pomoc

Q.. 

Województwo: Zachodniopomorskie
Wysłany: 05-02-2008, 21:13   

Nową czy używaną ? Miałem kiedyś taki przypadek (jak mi spaliła sie skrzynka) że dostałem inną od kumpla i cieszyłem się nią tylko 3 dni i też padły jakieś obwody. Następna okazała sie już szczęśliwa (przeżyła samochód). Te skrzynki z demontażu jak trochę poleżą (zwłaszcza w wilgoci) to już kiszka.

cesaszz 
witamy nowego

Wysłany: 27-02-2008, 17:37   

moze wam sie tez tak dziolo ! bo dalej nie moge dojść do ladu z tymi bezpiecznikami a teraz jest taki problem ze jak jade na biegach 1 3 5 i lekko lewarek popchnę do przodu to wszystko dziala co to moze byc ?

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 27-02-2008, 17:41   

It's a magic ;D

A na poważnie, to nie widzę powiązania z lewarkiem zmiany biegów, a wiązkami elektrycznymi nawet koło cięgien nie idzie żadnej ważny przewód czy wiązka.

Całkiem możliwe, że masz gdzieś zwarcie i to poważne. W nowej skrzynce palą się nadal bezpieczniki?

cesaszz 
witamy nowego

Wysłany: 27-02-2008, 18:07   

nie nic sie nie pali! tylko jak wlacze nawiew to bzyka ale jak dopchal lewarek to nie bzyczy i chodzi wszystko! a moze nie byc masy ??

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 01-03-2008, 11:35   

może coś z masami, a trzeszczeć w skrzynce mogą przekaźniki;

poza tym jak masz wyrobione poduszki silnika / skrzyni to może on się przemieszczać pod maską różnie, akurat np na biegach 1-3-5 i wtedy np coś 'dopycha' Ci coś co robi momentami zwarcie.. kto wie..
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu