|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
TIPO 1,4i +LPG NIE URUCHAMIA SIE NA BENZ!! |
Autor |
Wiadomość |
FIDO28
witamy nowego
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 19-06-2007, 21:34 TIPO 1,4i +LPG NIE URUCHAMIA SIE NA BENZ!!
|
|
|
WITAM WSZYSTKICH!
Od dłuzszego czasu mam problem z autem,tzn.nie uruchamia sie na benzynie ,nie chce tez na niej jechac, a objawia sie to przerywaniem i gasnienciem silnika na malych obrotach,a jezeli juz "jadę"na niej to zeby przyspieszyc musze robic cos w stylu "pompowania pedałem gazu".Mam w nim intstalacje gazową i na niej smiga prawie bez problemu(zdarza sie silnik pracuje na biegu jałowym,ni z tego ,ni z owego same zwiekszą sie obroty do okolo 2500)....Czasami będąc na benzynie (nie ma regóły kiedy)silnik pracuje normalnie ale to zadkosc.Podpowiem ,ze sonda jest wporządku,pompka paliwa również,nie mam pewnosci co do silniczka krokowego przy wtrysku.
Co sie dzieje??rece mi opadają bo jak gaz sie skonczy gdzis w drodze to kaplica,nawet nie zapali na bezynie! |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 22-06-2007, 08:47
|
|
|
Do sprawdzenia czujnik położenia przepustnicy, a co do skaczących obrotów to jeszcze silniczek krokowy, może się "zacinać". |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
wojo985
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 07-10-2007, 13:28
|
|
|
hmm. Ja w moim miałem podobne problemy i okazało się że komputer padł... ale najpierw sprawdź krokówkę. |
_________________ Marea Weekend 2.4TD 125KM HLX
Lanos 1.5 DOHC
Było:
Marea Weekend 1.9TD 100KM ELX
Tipo AGT 1.4 cat i.e. + GAZ |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|