|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
odpowietrzenie nagrzewnicy |
Autor |
Wiadomość |
brodwey
Wiek: 46 Dołączył: 15 Lip 2012 Posty: 138 Skąd: Bartoszyce
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 16-11-2012, 12:09 odpowietrzenie nagrzewnicy
|
|
|
Witam podczas jazdy słychać jak bulgodze mi woda pod nogami a wiec zapowietrzona nagrzewnica ,kilka razy próbowałem ją odpowietrzc ale bez skutecznie napisze mi ktoś jak to dobrze zrobic? i jeszcze jedno pytanie otóż lekko mi sie poci w okolicach termostatu czy to może być przyczyną zapowietrzenia sie układu? |
|
|
|
|
JAM_BELFEGOR
Pomógł: 111 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 3717 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 16-11-2012, 19:32
|
|
|
Uszczelnij termostat, dolej płynu pod korek, ogrzewanie na ful, zagrzej auto do 90 stopni. Auto postaw dziobem do góry na jakimś stromym podjeździe, gaz do dechy i tak parę razy. Jak auto ostygnie skoryguj ilość płynu. |
_________________ FIAT TIPO 1.4 - (78HP) Typ : 159A2.000 (P/LPG) SPRZEDANY
RENAULT MEGANE III - 1.6 16V (110HP) - K4M 858
LANCIA DELTA II - 2.0 16V (139HP) - 836A3.000 |
|
|
|
|
robertRK
Pomógł: 7 razy Wiek: 49 Dołączył: 23 Maj 2009 Posty: 523 Skąd: Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 18-11-2012, 09:21
|
|
|
i jeszcze jedna ważna sprawa : jak stoisz przed samochodem i patrzysz na silnik to po Twojej lewej stronie pod "titkami" na chłodnicy u góy jest odpowietrznik taki mały wystający czarny motylek , jak Ci płyn osiągnie 90 st C i otworzy się termostat to odkręć ten odpowietrznik i poczekaj aż wypluje powietrze z chłodnicy a płyn będzie leciał ciurkiem wtedy go zakręć zrób to na pracującym silniku tylko UWAŻAJ BO PŁYN MA 90 ST I MOŻESZ SIĘ POPARZYĆ dlatego rób to kleszczami albo kombinerkami jakimiś i powinno być ok |
_________________ Roberto
Był : Fiat Tipo 2.0 GT Aut
Był : Fiat Tipo 1.9 TDs SX
Był : Fiat Marea 1.9 JTD 110 SX
Był : pożyczony Peugeot 307 HDi
Jest : Renault Megane II CC |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|