|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Problem z odpaleniem |
Autor |
Wiadomość |
seba3dor
witamy nowego
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 01-07-2009, 19:41 Problem z odpaleniem
|
|
|
Witam wszystkich Forumowiczow Mam ogromny problem z moim Tipolcem (silnik 1.4 i e na monowtrysku). Mianowicie pare dni temu podczas jazdy auto szarpnelo i juz nie umialem go odpalić. Iskra na świecach jest, wogole kable i swiece wymienione, kopulka i palec tez.
Kombinowalem i doszedlem do tego, ze paliwo nie dochodzi na wtrysk. Zatrzymuje się za zaworkiem zwrotnym (zaraz przed modulem wtryskującym). Pocztakowo myslalem ze to wlasnie ten modul jest walniety, ale przylozylem zewnetrzne napiecie i puscil paliwko. Pompka wydaje sie dobra (ma duze cisnienie, na tyle duze zeby minac zaworek zwrotny), przekazniki sie odzywaja przy wlaczeniu zaplonu. Z gory dziekuje za sugestie Pomozcie!!!!
** Dodano: 01-07-2009, 20:43 **
Aha, nie mam gazu Sama benzynka |
|
|
|
|
marcolo
witamy nowego
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 21-08-2009, 07:41
|
|
|
U mnie to był problem z Bendixem na rozruszniku. Miałem podobne objawy jak ty .
pozdro.... |
_________________ Tipo 1.4 1994r motor 159A2.000
BENZYNIAK
mArColo |
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 21-08-2009, 09:28
|
|
|
marcolo napisał/a: | mnie to był problem z Bendixem na rozruszniku. Miałem podobne objawy jak ty . | mam wrażenie, że pomyliłeś tematy Kolega ma (miał) problem z układem zasilania paliwem, a nie z rozrusznikiem. |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
slawi75
witamy nowego
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 16-05-2010, 13:23
|
|
|
witam mam taki sam problem co ty tylko w tipo1,6ie,wtrysk nie puszcza paliwa,przekaźniki wszystkie działają,jak podłącze pod wtrysk bezpośrednio zasilanie z aku. to wtrysk się otwiera,jak chce go odpalić to wszystko działa,pompa paliwa,wszystkie przekaźniki,ogólnie wszystko jest ok,oprócz tego wtrysku.Wcześniej jak mu wlałem paliwa prosto w gaźnik to zapalał,tak ze 2-3razy troszkę się rozgrzał i wtrysk zaczął działać normalnie,ale jak postał i ostygł to znów to samo,nie mam pojęcia o co chodzi POMÓŻCIE HELP.Myślę że i kolega seba3dor też będzie wdzięczny za pomoc. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|