|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Oryginalna instalacja od radia |
Autor |
Wiadomość |
wglogowski
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 20-06-2006, 11:29 Oryginalna instalacja od radia
|
|
|
Witam.
Gdzie mam szukać końców kabli od tylnych głośników w oryginalnej instalacji od radia. Przy radiu mam 2 kostki po cztery kable. Z jednej kostki idą do przednich głośników a z drugiej do tylnych głośników ale nie wiem gdzie szukać końca (do tych tylnych). Wyjąłem siedzenie tylne ale tam ich nie ma. Wie może ktoś gdzie są one zakończone??? |
_________________ KLIK
|
|
|
|
|
kristoff8
Wiek: 43 Dołączył: 17 Maj 2006 Posty: 30 Skąd: Kraków-skawinA
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 20-06-2006, 20:08
|
|
|
ja bym ci proponował zrobić całą instalacje od początku, położyc nowe przewody min 2,5mm2, fabryczne instalacje nie są zbyt dobrej jakości, nie wiem jakie masz preferencje i zamysły co do swojego car audio, ale tak czy inaczej najlepiej wszystko fabryczne wypieprzyć i połozyc wszystko od nowa, uzyskasz w ten sposób duzo lepszy efekt |
_________________ FiattipO 1,6 DOHC |
|
|
|
|
wglogowski
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 21-06-2006, 10:21
|
|
|
kristoff8 napisał/a: | ja bym ci proponował zrobić całą instalacje od początku, położyc nowe przewody min 2,5mm2, fabryczne instalacje nie są zbyt dobrej jakości, nie wiem jakie masz preferencje i zamysły co do swojego car audio, ale tak czy inaczej najlepiej wszystko fabryczne wypieprzyć i połozyc wszystko od nowa, uzyskasz w ten sposób duzo lepszy efekt |
No cóż moje zamysły nie są aż tak wielkie. Mam zamontowane nie pierwszej młodości głośniki (250 W mocy grającej) i podłączone są do radia właśnie jakimiś innymi kablami które niestety gdzieś mają coś bo jak dłużej pograją głośniej to radio mi się wyłącza (Jakby zwarcie na kablu od głośnika się robiło). Zasilanie radia jest OK. Jak wyłącze tylne głośniki jest OK. Myślałem że jakby były gdzieś niebardzo zakopane to tak na szybko bym narazie z nich skorzystał. |
_________________ KLIK
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 21-06-2006, 20:53
|
|
|
U mnie wychodza kable w tej belce u gory tutaj gdzie sa glosniki. Wyraznie bylo je widac. Choc co mnie zaciekawilo, to to ze mozliwie mozesz nie miec tych kabli na tyl. Bo u mnie sa tez 2 kostki, jednak do jednej dochodza 4 kable ( plus, minus, 1 glosnik) a do drugiej kostki dochodzi 6 kabli (3x glosniki). |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 23-06-2007, 11:53
|
|
|
poszukaj czy przypadkiem nie ma kabli w progach
** Dodano: 23-06-2007, 12:55 **
Ja tez miałem taki problem i zrobiłem instalacje samodzielnie a dopiero potem sie okazało że kabelki były w tylnich progach |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|