|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Pojemność butli |
Autor |
Wiadomość |
depeche_tipo
witamy nowego
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 12-10-2009, 16:33 Pojemność butli
|
|
|
Mam taki problem, fabrycznie moja butla ma 34l (tak jest podane w ksiazce od gazu), jest to zbiornik toroidalny klasy I. Jeżeli gaz osiąga niski poziom to odczuwam to bo wrzucająć trójkę samochód nie ma siły bądź nie chce się przełączyć z PB na LPG gdy ruszam. No to ja go na PB i jadę na stacje a tu zonk bo mogę zatankować do "maxa" tylko 22l. Co to może być? Miał ktoś podobny problem? |
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 12-10-2009, 16:46
|
|
|
depeche_tipo, do takiej butli powinno wchodzić około 27 L. Jeżeli wchodzi tylko 22 podjedź do gazownika, żeby obadał sytuację i ewentualnie "podkręcił" zawór ( chyba bo nie wiem co dokładnie odpowiada za odbijanie podczas tankowania ) i wtedy będzie wchodziło. kolega ma tak zrobione u siebie ... tzn ma butlę 60 L i wchodzi mu 60 litrów bo tak sobie ustawił. A to że to jest niebezpieczne to już inna sprawa.
Ale u Ciebie spokojnie do 27 można podkręcić. Teoretycznie powinno być 20% " luzu" w butli |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
depeche_tipo
witamy nowego
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 12-10-2009, 19:12
|
|
|
Dziękuję, spróbuję |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|