|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
PILNE REGENERACJA ROZRUSZNIKA |
Autor |
Wiadomość |
RobertWroc
Pomógł: 3 razy Wiek: 52 Dołączył: 22 Lut 2006 Posty: 516 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 29-03-2006, 23:43 PILNE REGENERACJA ROZRUSZNIKA
|
|
|
siadł mi bendiks w rozruszniku, muszę pilnie go zregenerować dodam że jest to kolejny kupiony używany, mam już w d... to g...ściągane ze szrotów niemieckich ale zapalanie to koszmar więc może ktoś wie jak i gdzie zregenerować to dziadostwo lub też wymienić sam bendiks albo może inne pomysły?
Dodam że rorusznik tenw geście rozpaczy złożyłem z dwuch niesprawnych pierwszy robił zwarcie na cewce elrktro magnesu drugi miał sprawny elektromagnes ale wyj.. wirnik. Chciałem przełożc tylko elektromagnes ale pomimo ze numery i typ take same ...elektromagnesy różne jeden cieńki i długi o długim skoku tej zębatki ,drugi krótszy ale grubszy o krótkim skoku. |
_________________ Było Tipo 1.4ie + lpg(koszmar) Była Croma 2.0ie 16V umarła. Była Dedra 1.8 ie LPG. Była Delta II 1.6 bez LPG.Byłą Kappa 3.0V6,
Jest Alfa Romeo 156 1.8TS |
|
|
|
|
picek
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 29-03-2006, 23:59
|
|
|
Dzwoń do Jacacenty.Z tego co widzę to chyba ma wszystko.{pewnie ma kompletny] |
_________________ Audi |
|
|
|
|
Tomilee
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 14 Sty 2005 Posty: 598 Skąd: Opole
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 08-04-2006, 07:53
|
|
|
To co ci siadło bendiks czy elektromagnes?
Bo bendiks to jest koło zembate nakońcu rozrusznika które zazembia się z wieńcem zembatym koła zamachowego, a elektromagnes to ustrojstwo które bendiksa wypycha do przodu. |
_________________ Tipo 1.8 GT
Fiat Ducato 2,5 D - fura z sianem |
|
|
|
|
superas
|
Wysłany: 08-04-2006, 19:30 PILNE REGENERACJA ROZRUSZNIKA
|
|
|
Siemanko.ostatnio regenerowałem rozrusznik sam .Jeśli poszedl ci bendiks , to miałbyś objaw tak jakbyś włączył wiertarkę przy odpaleniu kluczykiem.Bendiksów są 4 rodzaje zależy jaki masz Magneti-Moreli czy bosha .Sam naprawisz nic skomplikowanego.Koszt to 48 za kompletny bendix - ja miałem Magnetiego.Pozdrawiam |
|
|
|
|
Zbyniu
Pomógł: 1 raz Wiek: 51 Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 294 Skąd: Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 09-04-2006, 13:17
|
|
|
W zasadzie nie ma tu co regenerować - jeśli bendiks puszcza to się go wymienia i już (ja mam rozrusznik M-M i bendiks pasuje od któregoś Punto). Koszt ~50 zł + robota. U mnie objawy były takie, że jak się robiło zimniej to od czasu do czasu po przekręceniu kluczyka albo wirnik wył ale silnikiem nie kręcił albo był dźwięka jakby jakaś grzechotka była w ruchu i silnik teżnie drgnął. Po wymianie wszystko wróciło do normy.
Natomiast z elektromagnesem póki co odpukać nie miałem kłopotów.
Pozdr,
Zbyszrk |
_________________ Zbyszek - Przyjaciel TTT
Jest Honda Accord 2.0i ES 1997 (162 tys.)
Był FIAT TEMPRA 1.6 i.e S 1995 (sprzedany przy 149 tys.) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|