|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Wentylator ogrzewania. |
Autor |
Wiadomość |
awaria
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 02-09-2007, 14:26 Wentylator ogrzewania.
|
|
|
Witam.
Mam juz dość pukania po skrzynce bezpieczników/jedna wymieniona a ta po 10 miesiacach znowu wariuje/ aby wentylator zaskoczył.
Gdzie sie wczepić aby "ukraść" prąd??? i jak podłaczyć tzn. czy wystarczy dać tylko bezpiecznik czy trzeba kombinować z przekaźnikiem??? |
_________________ Tipo 1,4 93r. 170000tys - zezłomowany:(:(:(
dobry był pojazd, oj dobry, będe tęsknił. |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 02-09-2007, 15:44
|
|
|
Wentylator jest podłaćzany bz żadnego przekaźnika. Nie rozumiem tylko po co chcesz kombinować. Sprawdziłeś czy czasem nie masz poluzowanej kostki połączeniowej koło dmuchawy ? |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
awaria
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 02-09-2007, 18:35
|
|
|
Hipo, oczywiscie ze sprawdzałem i kostke tez dokładnie ogladałem.
płytka bezpieczników jest z dwóch czesci jedna wciska sie w druga i zapewne cos tam nie styka. przy poprzedniej skrzynce tak przez 4 lata klepałem po niej do czasu jak poza wentylatorem zaczeły nawalac światła. chcac ja ulepszyc/naprawic poprawiałem luty i tak sie ponaprawiało ze w sumie nie działało nic. Kupiłem 10 miesiecy uzywke i działała do czasu, tak od 2 tygodni znowu sie zaczeło . wiec wole jakos to obejsc aby od tego stukania nie padło coś nastepnego. |
_________________ Tipo 1,4 93r. 170000tys - zezłomowany:(:(:(
dobry był pojazd, oj dobry, będe tęsknił. |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 02-09-2007, 21:37
|
|
|
To tak jak napisałem, dmuchawa nie ma żadnego przekaźnika, jedynie sam bezpiecznik. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|