|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Silnik od Coupe do Tempry, przekładka. |
Autor |
Wiadomość |
trotyl
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 03-02-2008, 21:05 Silnik od Coupe do Tempry, przekładka.
|
|
|
Moderowany: | To jest wydzielony post z innego tematu |
wał się nie nadaje nawet do szlifu, za duże rysy + upierdzielony sworzeń tłoka.
Nie wiecie może czy silnik od Coupe 2.0 20v Turbo będzie pasował do Tempry bez większych przeróbek??? |
_________________ Tempra 2.0 '92 benzyna, klima, digital |
|
|
|
|
akj3
Pomógł: 26 razy Wiek: 38 Dołączył: 15 Lut 2007 Posty: 1108 Skąd: Orońsko
Województwo: Mazowieckie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 03-02-2008, 21:37
|
|
|
nie będzie pasował bez większych przeróbek. To jest silnik 5-cio cylindrowy, dość duży i ma inne mocowania. |
_________________ banda złego |
|
|
|
|
Q..
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 03-02-2008, 21:45
|
|
|
Chyba lepiej szukać czegoś od dedry lub delty (oczywiście jeżeli zależy ci na turbinie). |
_________________ BRAVO 1.6 & LANCIA Y 1.4 & MAREA SW 1.6 |
|
|
|
|
trotyl
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 03-02-2008, 21:46
|
|
|
nie znam się ale widziałem fotki tego motoru i wizualnie mocowania ma w tych samych miejscach co i moja 2.0 , ale chce się najpierw upewnić, zanim po to pojade. Najbardziej interesuje mnie czy będę musiał zmieniać elektryke, czy będzie pasował na moją skrzynie i najważniejsze czy się zmieści w bude.
Może ktoś zT/T ma większe doświadczenie z takimi przeróbkami |
_________________ Tempra 2.0 '92 benzyna, klima, digital |
|
|
|
|
Q..
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 03-02-2008, 22:00
|
|
|
Jeżeli wymiana na coś z turbiną to i tak wymiana kompa i raczej też wiązki Cię nie ominie. 2,0 z cupety produkowanej do 96 powinno pdejść do twojej skrzyni i da się powieśić na starych uchwytach , ale 20v z 5 cylindrami to jak kolega już napisał wcześniej , jest zupełnie inną bajką. |
_________________ BRAVO 1.6 & LANCIA Y 1.4 & MAREA SW 1.6 |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 04-02-2008, 08:25
|
|
|
Generalnie jak nie masz dużo pieniedzy to nawet się nie porywaj na przekładke silnika z Turbo bo to początek wydatków i problemów z dopasowaniem. Niezależnie czy wybierzesz 16V czy 20V to musisz zmienic wiązkę, komputer, pompe paliwa, zamontować chlodnicę oleju, intercooler. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|