|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Co to za beczułka? |
Autor |
Wiadomość |
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 12-03-2006, 12:10 Co to za beczułka?
|
|
|
Witam.No właśnie co to jest i za co odpowiada.Wczoraj zadowolony pojechałem do garażu wymienić czujnik temp. płynu ten z kolektora,do kompa.A tu okazało się że nie pasuje,bo gwint jest mniejszy .Załamka.No ale nic,bo jutro wysyłam i "dobry" człowiek mi go wymieni na odpowiedni.Ale mam pytanie,bo gdy się okazało że nie mam nic do roboty to wyjąłem cały wtrysk i go na warsztat.Rozkręciłem go,rozebrałem regulator ciśnienia paliwa(ale tam wszystko OK) i zobaczyłem taką jak by małą beczułke i doszczętnie z parciały i dziurawy wężyk który do niej jest wpięty.Czy może ktoś wie do i od czego to jest.
Zapodaje fotke.Sory za jakość ale to z fonu. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
aristo
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 14-03-2006, 09:20
|
|
|
Proponuję przejrzeć tego PDFa, tam jest opisany dosyć szczegółowo jednopunkt (weber ... ) do lancii dedry 1.6. Wydaje mi się że to jest to samo. Jednakże ja mam gaźnik więc na 100% to nie wiem. Wersja językowa niemiecka.
PDF Lancia Dedra |
|
|
|
|
picek
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 14-03-2006, 09:56
|
|
|
Z tego co ja się orientuję to jest to stały dopływ powietrza zamiast dyszy powietrza.Srednica jest wykonana fabrycznie.Powietrze to jest do biegu jałowego.Przewód jest przelotowy a ta beczułka to pochłaniacz szmerów ssania. |
_________________ Audi |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|