|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Skype...już mnie do szału doprowadza,pomocy! |
Autor |
Wiadomość |
manieek133
Pomógł: 5 razy Wiek: 41 Dołączył: 01 Sty 2009 Posty: 233 Skąd: Jaworzno
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 09-07-2010, 23:14 Skype...już mnie do szału doprowadza,pomocy!
|
|
|
A więc mam następujący problem:zainstalowałem sobie skype(najnowszego z ich strony)wszystko pięknie ale jak chcę utworzyć konto(ponieważ jestem świeżakiem jeśli chodzi o skype)to po wpisaniu wszystkich niezbędznych danych wyświetla się obraz z napisem
Sprawdzanie czy Twoja nazwa skype jest dostępna no to czekam,jak się już trochę pomęczy wyskakuje komunikat:
Skype nie może się połączyć
Spróbuj następujących sposobów:
1 Skontaktuj się z administratorem sieci
2 Uruchom ponownie skype i odzczekaj 2 minuty na automatyczne połączenie (już trochę życia przy tym straciłem)
Już nie wiem co mam robić,internet mam bezprzewodowy z Ery Blueconnect,sprawdzałem łącze za każdym razem ma ponad 1mb/s czasami jest nawet 6mb/s,dzwoniłem do Ery ale oczywiście pan konsultant był bardzo pomocny i powiedział że Skype jest osobną aplikacją i nie może mi pomóc ponieważ nie pojęcia dlaczego nie działa.Zaporę systemową sprawdzałem wszystko jest ok.Wszystkie dostępne aplikacje wymagające internetu działają,tylko Skype nie ma ochoty Jak macie jakieś pomysły to dzięki z góry za pomoc |
|
|
|
|
Paweł Łukaczyk
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Lip 2010 Posty: 91 Skąd: Kołobrzeg
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 10-07-2010, 21:32 Witam.
|
|
|
Dzień dobry.
Jaki kolega używa program antywirusowy? Czy podczas zakładania konta użytkownika nie nastąpił mały omylny błąd popełniony np : xxxxx-xxxx , xxxxx_xxxx , xxxxspacjaxxxx. Niewłaściwy znak wystarczy żeby udaremnić połączenie z Skype.Ile razy o jakiej porze próbowałeś się połączyć z Skype?Mógł być przeciążony i dla tego takie skutki wynikły.Ja jestem zwolennikiem kabla i często słyszę z tym problemy znaczy internetu radiowego.Proponuje jeszcze raz założyć konto i dokładnie zwrócić uwagę na to jak się wypełnia dane.Ale zastanawia jaki masz program anty-wirusowy.Powodzenia ale jak coś daj znać Jak nadal nie pomorze wróć do starszej wersji a tej daj |
|
|
|
|
manieek133
|
Wysłany: 10-07-2010, 22:04
|
|
|
Paweł Łukaczyk, sprawa jest taka że ja nigdy nie miałem konta na skype,więc teraz po ściągnięciu chciałem założyć konto,niestety nie udaje się,skype instalowałem już chyba z 7 razy(skype 4.2 z różnych źrodeł zaczynając od ich strony)założyć konto próbowałem w różnych porach.Antywirus mam Avast wersja darmowa(nawet po jego wyłączeniu nic nie daje)a system mam windows xp professional+service pack 3.Jeśli chodzi o komputery to nie jestem całkowitym laikiem tylko ten skype już mnie dobija,kilkadziesiąt stron na forach przeczytane i nic żadnego przydatnego materiału więc mam nadzieje że tutaj ktoś pomoże |
_________________ "Nie jestem Pinokio, żebym się pier**ł z pajacami" |
|
|
|
|
Paweł Łukaczyk
|
Wysłany: 10-07-2010, 23:00
|
|
|
Ale czy próbowałeś starsza wersje nie ta nowa zainstalować Skype 3.8.0.188 Manieek133 |
_________________ Tempra 1,6 +gaz Kołobrzeg.ZMARŁA ZOSTAŁA PODPALONA!!! |
|
|
|
|
MGSH
Wiek: 44 Dołączył: 08 Paź 2007 Posty: 42 Skąd: Brzeg Dolny
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 10-07-2010, 23:15
|
|
|
Albo idź do kolegi lub kafejki/sklepu komputerowego (żeby normalny koleś stał za ladą a nie typowy salesman) i niech u siebie zrobią Ci konto. I sprawdź, czy działa
JAK OD SIEBIE z kompa później nie wejdziesz to się zawęzi mocno krąg podejrzanych |
_________________ Było => Tipo 1,4 ie + LPG Shrocik
Było => Lanos 1,6 16v + LPG Lanborghini
Jest => Xsara Picasso 1,6HDI Ogórek & Peugot 206 1,4 8v Bąbelek |
|
|
|
|
Paweł Łukaczyk
|
Wysłany: 11-07-2010, 08:36
|
|
|
Czy kolega Manieek133 wgrał starsza wersje? I to dobra myśl kolegi MGSH żeby założyć konto na stałym złączu.Pozdrawiam |
_________________ Tempra 1,6 +gaz Kołobrzeg.ZMARŁA ZOSTAŁA PODPALONA!!! |
|
|
|
|
egon
Pomógł: 57 razy Wiek: 42 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 5516 Skąd: Pleszew
Województwo: Wielkopolskie
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 11-07-2010, 09:08
|
|
|
Ja powiem tylko, ze mam wersje 4.1.0.179 i chodzi bez problemów, mam Win7 oraz Avasta. Faktem jest, ze mam stałe złącze z kabla i zakładałem konto kiedys na jakiejś starej wersji |
_________________ VW Polo 9N 1,2 12V - żony
LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM
Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa |
|
|
|
|
manieek133
|
Wysłany: 11-07-2010, 19:14
|
|
|
Paweł Łukaczyk, tak wgrywałem starsze wersje i nic to nie daje,ten sam komunikat.Nie rozumiem tylko waszego pomysłu po co mam zakładać konto na stałym łączu jak to i tak nie zmienia faktu że nie ma połączenia z serwerem skype na moim łączu Żebyście nie mówili to poprosiłem kolegę żeby spróbował swoje konto zalogować,niestety nic z tego. Mam jeszcze pytanie odnośnie tych nieszczęsnych portów w ustawieniach skype,jaki jest zakres dla połączen przychodzących(jaki powinienem ustawić)i czy musi być zaznaczona opcja
,,Użyj portów 80 oraz 443 jako alternatywnych dla połączeń przychodzących"
Czekam na kolejne rady |
_________________ "Nie jestem Pinokio, żebym się pier**ł z pajacami" |
|
|
|
|
Paweł Łukaczyk
|
Wysłany: 11-07-2010, 21:31 No,no,no.
|
|
|
Widzę ze na maxa kogel mogel z tym Skype
Jesteś pewien, że wybierasz opcję "Mam już konto Skype, chcę się zalogować", a nie "jestem nowym użytkownikiem, chcę założyć nowe konto"?
I druga sprawa, a może nie używałeś dość długo konta Skype i po prostu "wróciło do obiegu", Twój login zajął ktoś inny?
Ustawia serwera proxy twojej sieci i to morze być przyczyna niełączenia skype'a. Po wyłączeniu proxy Skype morze chodzić chodzi bez zarzutu.
Dokładnie odinstalowałeś wersje Skype wszystkie a nie wszystko naraz z grubej rury???
Wyczyść pliki cookies i spróbuj jeszcze raz się zalogować jak blokada na konto po pięciu nieudanych logowaniach Ci minie.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 11-07-2010, 23:11
|
|
|
Po 1 skype to zło. chodzi o to, że bardzo łatwo podczas aktualizacji zasysa z sieci nieoryginalne łatki, w których może być każdy syf.
Po 2 najprawdopodobniej ma jakąś kolizję z programem typu fire wall, otwórz opcję swojego programu i popatrz, czy nie blokuje akcji związanych ze skype`em. Jak blokuje, to przestaw opcję na ,,dostępną'' ,,dozwoloną'' czy jakkolwiek to się będzie nazywało. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|