Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Skype...już mnie do szału doprowadza,pomocy!
Autor Wiadomość
manieek133 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 09-07-2010, 23:14   Skype...już mnie do szału doprowadza,pomocy!

A więc mam następujący problem:zainstalowałem sobie skype(najnowszego z ich strony)wszystko pięknie ale jak chcę utworzyć konto(ponieważ jestem świeżakiem jeśli chodzi o skype)to po wpisaniu wszystkich niezbędznych danych wyświetla się obraz z napisem

Sprawdzanie czy Twoja nazwa skype jest dostępna no to czekam,jak się już trochę pomęczy wyskakuje komunikat:

Skype nie może się połączyć
Spróbuj następujących sposobów:
1 Skontaktuj się z administratorem sieci
2 Uruchom ponownie skype i odzczekaj 2 minuty na automatyczne połączenie (już trochę życia przy tym straciłem)

Już nie wiem co mam robić,internet mam bezprzewodowy z Ery Blueconnect,sprawdzałem łącze za każdym razem ma ponad 1mb/s czasami jest nawet 6mb/s,dzwoniłem do Ery ale oczywiście pan konsultant był bardzo pomocny i powiedział że Skype jest osobną aplikacją i nie może mi pomóc ponieważ nie pojęcia dlaczego nie działa.Zaporę systemową sprawdzałem wszystko jest ok.Wszystkie dostępne aplikacje wymagające internetu działają,tylko Skype nie ma ochoty :sciana: Jak macie jakieś pomysły to dzięki z góry za pomoc 8)
     Moneta

Paweł Łukaczyk 

Województwo: Zachodniopomorskie
Wysłany: 10-07-2010, 21:32   Witam.

Dzień dobry.
Jaki kolega używa program antywirusowy? Czy podczas zakładania konta użytkownika nie nastąpił mały omylny błąd popełniony np : xxxxx-xxxx , xxxxx_xxxx , xxxxspacjaxxxx. Niewłaściwy znak wystarczy żeby udaremnić połączenie z Skype.Ile razy o jakiej porze próbowałeś się połączyć z Skype?Mógł być przeciążony i dla tego takie skutki wynikły.Ja jestem zwolennikiem kabla i często słyszę z tym problemy znaczy internetu radiowego.Proponuje jeszcze raz założyć konto i dokładnie zwrócić uwagę na to jak się wypełnia dane.Ale zastanawia jaki masz program anty-wirusowy.Powodzenia ale jak coś daj znać :D Jak nadal nie pomorze wróć do starszej wersji a tej daj :red_kartka:
     assistance   Moneta

manieek133 

Wysłany: 10-07-2010, 22:04   

Paweł Łukaczyk, sprawa jest taka że ja nigdy nie miałem konta na skype,więc teraz po ściągnięciu chciałem założyć konto,niestety nie udaje się,skype instalowałem już chyba z 7 razy(skype 4.2 z różnych źrodeł zaczynając od ich strony)założyć konto próbowałem w różnych porach.Antywirus mam Avast wersja darmowa(nawet po jego wyłączeniu nic nie daje)a system mam windows xp professional+service pack 3.Jeśli chodzi o komputery to nie jestem całkowitym laikiem tylko ten skype już mnie dobija,kilkadziesiąt stron na forach przeczytane i nic żadnego przydatnego materiału więc mam nadzieje że tutaj ktoś pomoże :D

Paweł Łukaczyk 

Wysłany: 10-07-2010, 23:00   

Ale czy próbowałeś starsza wersje nie ta nowa zainstalować Skype 3.8.0.188 Manieek133

MGSH 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 10-07-2010, 23:15   

Albo idź do kolegi lub kafejki/sklepu komputerowego (żeby normalny koleś stał za ladą a nie typowy salesman) i niech u siebie zrobią Ci konto. I sprawdź, czy działa ;)
JAK OD SIEBIE z kompa później nie wejdziesz to się zawęzi mocno krąg podejrzanych 8)

Paweł Łukaczyk 

Wysłany: 11-07-2010, 08:36   

Czy kolega Manieek133 wgrał starsza wersje? I to dobra myśl kolegi MGSH żeby założyć konto na stałym złączu.Pozdrawiam 8)

egon 

Województwo: Wielkopolskie
Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 11-07-2010, 09:08   

Ja powiem tylko, ze mam wersje 4.1.0.179 i chodzi bez problemów, mam Win7 oraz Avasta. Faktem jest, ze mam stałe złącze z kabla i zakładałem konto kiedys na jakiejś starej wersji ;)

Tak mało, a tak może pomóc ;) Składka Klubowa
     assistance   Moneta

manieek133 

Wysłany: 11-07-2010, 19:14   

Paweł Łukaczyk, tak wgrywałem starsze wersje i nic to nie daje,ten sam komunikat.Nie rozumiem tylko waszego pomysłu po co mam zakładać konto na stałym łączu jak to i tak nie zmienia faktu że nie ma połączenia z serwerem skype na moim łączu :?: Żebyście nie mówili to poprosiłem kolegę żeby spróbował swoje konto zalogować,niestety nic z tego. Mam jeszcze pytanie odnośnie tych nieszczęsnych portów w ustawieniach skype,jaki jest zakres dla połączen przychodzących(jaki powinienem ustawić)i czy musi być zaznaczona opcja

,,Użyj portów 80 oraz 443 jako alternatywnych dla połączeń przychodzących"
Czekam na kolejne rady 8)

Paweł Łukaczyk 

Wysłany: 11-07-2010, 21:31   No,no,no.

Widzę ze na maxa kogel mogel z tym Skype :sciana:

Jesteś pewien, że wybierasz opcję "Mam już konto Skype, chcę się zalogować", a nie "jestem nowym użytkownikiem, chcę założyć nowe konto"?
I druga sprawa, a może nie używałeś dość długo konta Skype i po prostu "wróciło do obiegu", Twój login zajął ktoś inny?

Ustawia serwera proxy twojej sieci i to morze być przyczyna niełączenia skype'a. Po wyłączeniu proxy Skype morze chodzić chodzi bez zarzutu.

Dokładnie odinstalowałeś wersje Skype wszystkie a nie wszystko naraz z grubej rury???

Wyczyść pliki cookies i spróbuj jeszcze raz się zalogować jak blokada na konto po pięciu nieudanych logowaniach Ci minie.
Pozdrawiam. :lol:
     assistance   Moneta

Jelcyn 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 11-07-2010, 23:11   

Po 1 skype to zło. chodzi o to, że bardzo łatwo podczas aktualizacji zasysa z sieci nieoryginalne łatki, w których może być każdy syf.
Po 2 najprawdopodobniej ma jakąś kolizję z programem typu fire wall, otwórz opcję swojego programu i popatrz, czy nie blokuje akcji związanych ze skype`em. Jak blokuje, to przestaw opcję na ,,dostępną'' ,,dozwoloną'' czy jakkolwiek to się będzie nazywało.

Odpowiedz do tematu